Рекорден брой училища ще участват в Купа Варна 2018“ -

...
Рекорден брой училища ще участват в Купа Варна 2018“ -
Коментари Харесай

Рекорден брой училища ще участват в „Купа Варна 2018“

Рекорден брой учебни заведения ще вземат участие в „ Купа Варна 2018 “ - 39 от град Варна и едно от с. Синдел. Ежегодната конкуренция е проведена от Община Варна и партньорски организации.

Проявата е част от тактиката на Община Варна за развиване и разпространение на детско–юношеския и всеобщ спорт, които да подтикват двигателната интензивност измежду учениците, посредством даване на опция за проведена изява на децата.

Спортовете, заложени в програмата тази година, са шест: мини футбол, баскетбол 3х3, волейбол, лека атлетика за най-малката възраст I-IV клас, шахмат и тенис на маса. Децата са разграничени в четири възрастови групи I-IV клас, V-VII клас, VIII-X клас и XI-XII клас за момчета и девойки, като всяко учебно заведение би трябвало да се включи в най-малко три типа спорт.

Надпреварите започват на 24-ти и 25-ти февруари (събота и неделя) от 9.00 ч. с тенис на маса за момчета и девойки на възраст III-VII и VIII-XII клас, в залата на Юнашки салон. Всички спечелили в надпреварите ще получат предметни награди, купи, медали, грамоти и спортни принадлежности от Дирекция „ Спорт “ към Община Варна. /live.varna.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР