Рекорден брой тийнейджъри, починали през 2022 г. в тревожна тенденция,

...
Рекорден брой тийнейджъри, починали през 2022 г. в тревожна тенденция,
Коментари Харесай

Свръхдозите с наркотици сред тийнейджърите достигнаха рекордно високо ниво, дължащо се основно на отравяне с фентанил, се казва в нов доклад

Рекорден брой младежи, умряли през 2022 година в тревожна наклонност, провокирана главно от отравяне с фентанил от подправени хапчета, съгласно ново изследване, оповестено в The New England Journal of Medicine.

Използвайки данни от Центровете за надзор и предварителна защита на болесттите (CDC), откривателите от Бостън откриха, че приблизително 22 юноши са умирали всяка седмица в Съединени американски щати от свръхдоза опиати през 2022 г. 

Смъртността от свръхдоза опиати измежду младежите е повече от два пъти по-висока от тази през 2018 година, съгласно изследването, което е озаглавено „ Кризата на свръхдозата Сред юношите в Съединени американски щати. "

Общо 1125 младежи са умряли от предозиране с опиати или отравяне през 2022 година, което го прави третата водеща причина за гибел при младежи в цялата страна – след пострадванията с огнестрелно оръжие и моторни надлежно автомобилни произшествия, се споделя в отчета.

„ По-малко младежи от всеки път използват активн...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР