Рекорден брой от 120 пълни отличници от Випуск 2024 бяха

...
Рекорден брой от 120 пълни отличници от Випуск 2024 бяха
Коментари Харесай

Рекордните 120 отличници бяха наградени с национални дипломи

Рекорден брой от 120 цялостни отличници от Випуск 2024 бяха наградени с Национални дипломи на публична гала на. Отличията им бяха връчени от министър-председателя Димитър Главчев , министъра на образованието и науката проф. Галин Цоков и министъра на културата Найден Тодоров , а събитието се организира в Националния археологически музей в София.

Отличниците от випуск 2024 са от разнообразни учебни заведения на 22 области на страната . Това са възпитаници, постигнали цялостни шестици по всички предмети в дипломата за приблизително обучение, както и на държавните зрелостни изпити. Също по този начин те имат достижения в областта на образованието, науката, технологиите, изкуствата и спорт.

МОН връчва тези оценки от 1996 година и до в този момент не е имало толкоз огромен брой отличници .

Награждаването. Снимка: МОН

„ През изтеклата 2023/2024 образователна година имаме рекорден брой цялостни отличници – 120. За съпоставяне през 2010 година носителите на това отличие са били 15, а предходната -16 “ , заяви проф. Галин Цоков.

„ Днешните награди са още едно празненство на знанията и уменията на българските възпитаници на всеотдайността и професионалните качества на техните учители. Вие сте лицето на нашата просветителна система, Вие сте бъдещето на България. Благодаря и на Вашите учители, тъй като без тях нямаше да се стигне до днешните триумфи “ , сподели той.

По думите му с днешната гала официално се закрива образователната 2023/2024 година, която беше сполучлива за просветителната система с високи резултати .

„ Където и да отидете да учите и работите след днешния ден, носете родината в сърцето си, тъй като тя има потребност от Вас “ , обърна се министър Цоков към отличените. Те получиха и електронни книги от МОН.

„ Гордеем се с Вас. Вие сте постигнали изключителни триумфи в интервала на вашето образование и това е подобаващ венец на Вашите старания. Всичко което сте постигнали е Ваша заслуга, само че и заслуга на Вашите родители и учители. Доброто пред Вас следва “ , сподели на младежите министър-председателят Димитър Главчев.

„ Искам да благодаря и на всички Вас. От през днешния ден към този момент не сте деца, а сте младежи, на които България разчита. Страната ни през днешния ден има потребност повече от всеки път от сполучливи младежи “ , поздрави зрелостниците и министърът на културата Найден Тодоров.

Гости на церемонията бяха също доцент Силви Кирилов, ръководител на комисията по обучение и просвета в Народно събрание, Васил Велев ръководител на Асоциацията на индустриалния капитал в България, доктор Юлиян Петров, ръководител на Синдикат „ Образование “ към КТ „ Подкрепа “, представители на синдикални организации, началници на районни ръководства на образованието, шефове, учители, родители и други. 

Кораб с българи потъна край Гърция: Капитанът е задържан

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР