Рекорден брой хора в Китай взеха изпита за позиции в

...
Рекорден брой хора в Китай взеха изпита за позиции в
Коментари Харесай

В Китай 7,7 милиона души кандидатстваха за 200 000 държавни работни места

Рекорден брой хора в Китай взеха изпита за позиции в държавна работа тази година, на фона на скочилата безработицата измежду младежите. Според разбор на CNBC на отчети в държавните медии, 7,7 милиона души са положили изпита за постъпване в държавна работа в кръга за кандидатстване през 2023 година Конкуренцията е доста огромна, тъй като свободните места са 200 000 длъжности на национално и провинциално равнище.

Държавната работа нормално се смята за влиятелна в Китай. Интересът към държавни длъжности пристигна малко откакто Си Дзинпин утвърди позицията си на водач на Китай за невиждан трети мандат.
 Икономиката на Китай може в никакъв случай да не изпревари тази на Съединени американски щати
Икономиката на Китай може в никакъв случай да не изпревари тази на Съединени американски щати

Огромният ритъм на напредък на Китай през последните четири десетилетия стопира

Според Си единството е в основата на ръководещата Китайска комунистическа партия. Това значи, че партията ще усили наличието си в стопанската система, в това число измежду бизнеса.

Милионите жители, които желаят държавна работа, би трябвало да се явят на изпит за държавна работа в Китай, който стартира с въпроси за отчета на Си пред конгреса на партията.

Писменият изпит се състои от две елементи, като в това се включва писане на есе, наречено " shen lun " или " конструиране и отбрана на мотив ".

Тестовата част включва въпроси по отношение на отчета на Националния конгрес на Комунистическата партия на Китай и други правила и разпореждания. Изпитът ревизира и тества езикови умения, разбор на данни, количествени способи, " преценка и разсъждения " и " преценка на здравия разсъдък ".

Държавата разшири набирането на личен състав на национално равнище с към 15% до 20%, с което би трябвало да се облекчи натиска върху безработицата, изключително за приключилите лицей, съгласно държавна медия.
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР