Рекорден брой гигантски стършели убийци, които унищожават медоносните пчели и

...
Рекорден брой гигантски стършели убийци, които унищожават медоносните пчели и
Коментари Харесай

Рекорден брой смъртоносни азиатски гигантски стършели прекосиха Ламанша, за да нахлуят в Обединеното кралство през 2023 г.

Рекорден брой великански стършели убийци, които унищожават медоносните пчели и раздират домовете им, нахлуват в Обединеното кралство от другата страна на Ламанша.

В Япония смъртоносните жилка предизвикват сред 30 и 50 смъртни случая годишно. Въпреки че множеството хора ще почувстват единствено болежка от ужилването си, те също могат да причинят тежки анафилактични реакции. и в случай че някой бъде жилнат неведнъж, отровата му може да докара до бъбречна непълнота или даже гибел. Цифрите за 2023 година разкриват 78 доказани наблюдения, като Кент е гореща точка. Само в тази част на страната са унищожени към 54 гнезда. Азиатският великански стършел беше видян за идващ път в Обединеното кралство тази пролет, откакто изчезна четири години.

Пчеларският деец Рой Тейлър предизвестява, че нашествието на стършели ще се утежнява. Той сподели: „ Хората ще умрат, в случай че са алергични към ужилвания от пчели. Те ще ви преследват в продължение на 200 метра. Те няма да ви разрешат да избягате. “
Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР