Рекорден брой филми ще бъдат показани в рамките на XVII

...
Рекорден брой филми ще бъдат показани в рамките на XVII
Коментари Харесай

Показват рекорден брой филми на Международния фестивал на червенокръсткитe филми

Рекорден брой филми ще бъдат показани в границите на XVII Международен фестивал на червенокръсткитe и здравни филми, който стартира идната седмица под патронажа на вицепрезидента Илияна Йотова.

От 12 до 15 октомври на 6 подиуми във Варна и СОК „Камчия“ публиката ще види 1890 произведения от 107 страни. За първи път в 52-годишната история на фестивала отличеният с Гран при филм ще получи кристална пластика, направена от Филип Гайдов, оповестиха уредниците от БЧК и Медицински университет – Варна.

Петчленното интернационално жури отпред с италианския режисьор Беппе Чино ще открои и призьори в категориите „Игрални филми“, „Документални филми“ и „Филми на Червения кръст и Червения полумесец“. Прожекции ще има в пленарната зала на община Варна, в МУ, Социалната чайна, „Златна Варна“ и спектакъл „Българан“, а за улеснение на феновете до СОК „Камчия“ всеки ден ще пътуват безвъзмездни рейсове.

Освен наслада за киноманите, фестивалът ще даде старт и на хуманната акция „Дари кръв – вземи билет“. Инициативата е на регионалния съвет на БЧК-Варна, МУ, кръвния център, община Варна и „Варна – Европейска младежка столица 2017“. В рамките й всеки кръводарител ще получи безвъзмезден билет за посещаване на културна демонстрация.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР