Рекорд след рекорд. Така може да бъде описан пазарът на

...
Рекорд след рекорд. Така може да бъде описан пазарът на
Коментари Харесай

Всеки четвърти жител на Хонг Конг не може да си купи жилище

Рекорд след връх. Така може да бъде разказан пазарът на жилища в Хонг Конг. Това може би е едно от дребното места на планетата, където цената на квадратен метър жилищна повърхност е 52 100 USD и то за парцел от едвам 19 кв.м. Всичко това се отразява извънредно отрицателно на локалното население. Поради необикновено високите цени 27% от жителите на мегаполиса даже не си мечтаят за покупка на личен апартамент.

Най-точно картината на имотния пазар може да бъде разказана посредством плана „ Пок Фу Лам”. Там към този момент са продадени 60% от плануваните 350 жилища. От тях 11 са с повърхност сред 19 кв.м. и 29 кв.м., а цената им е 1.5 млн. USD.

Цените в Хонг Конг порастват за 22-ри следващ месец. Ако се направи параленост сред междинната цена на парцел и междинното месечно заплащане в размер на 2200 USD, то това значи, че гражданин на мегаполиса би трябвало да отделя в продължение на 30 години цялата си залата, с цел да може да има личен дом на стойност 770 000 USD, сочат данните на профилираната компания Conisbee.

Ситуацията на пазара на недвижими парцели в Хонг Конг носи след себе си редица проблеми. Така да вземем за пример, доста млади двойки отсрочват сключването на брак, защото нямат пари, с цел да си купят жилище. Все по-популярни стават така наречен „ жилища капсули”, защото са по-достъпни за покупка. 48% биха купили микро квартира, в случай че цената е съответна. 30% възнамеряват да купят парцел за себе си, а 25% - като инвестиция.

В интервала 2017-2020 година в Хонг Конг ще бъдат пуснати в употреба 2100 микро жилища – по към 510 всяка година. Това е пет пъти повече спрямо интервала 2014-2016 година, показват анализатори.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР