Реконструкцията на трамвайната линия по бул. Цар Борис III“ навлиза

...
Реконструкцията на трамвайната линия по бул. Цар Борис III“ навлиза
Коментари Харесай

Изходите на София са блокирани заради пътни ремонти

Реконструкцията на трамвайната линия по бул. „ Цар Борис III “ навлиза в нов стадий. Започва ремонтът на трамвайните релси в обсега на пътните платна пр и трамвайното обръщателно ухо в кв. “Княжево “ .

За задачата от през днешния ден след обяд се стеснява автомобилното придвижване по бул. „ Цар Борис III “ сред ул. “Люлински път “ и ул. „ Преслав “ в кв. “Княжево “. Движението ще се реализира в една лента в двете посоки и ще бъде контролирано посредством светофарна уредба . Това заяви заместник-кметът на София по направление публично строителство инж. Ангел Джоргов.

Ремонт. Снимка: Община София

Ще бъде ограничен сектор от към 150 метра. Автобусната спирка /с код 6035/ на А59 и А5ТМ посока „ Център “ се измества със 100 метра в посока ул. “Люлински път “.

Очакваме работата на това място да продължи към два месеца , посочи също инж. Джоргов. Той прикани хората да употребяват обходни направления за времето на ремонтните действия.

Възможните обходни трасета са: по ул. “Панорамен път “, през кв. „ Княжево “ и ул. “Любляна “. Гражданите, които пътуват от Перник, могат да употребяват автомагистрала „ Струма “.

Ремонтът на трамвайното трасе в региона е комбиниран с осъществяването на строителните действия по пътя през Владая , които започнаха тази седмица по план на Агенция пътна инфраструктура /АПИ/.

Успоредно с новия релсов път по бул. “Цар Борис III “ в кв. “Княжево “ ще се обнови и пътната настилка в региона на обръщателното трамвайно ухо. Ще се извърши и ново осветяване и тротоари. Продължават и ремонтните действия в обсега на кръстовището на бул. „ Цар Борис III “ и бул. „ Никола Петков “.

Миналата година бе пуснато придвижването по обновеното трамвайно трасе по бул. “Цар Борис III “ в сектора от кв. “Бъкстон “ до Съдебната палата и по него се движат новите нископодови трамвайни мотриси . Трамвайното обособено трасе по бул. “Цар Борис III “, което е едно от най-натовареното в София, не е ремонтирано от към 40 години.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР