Реколтата от зърно е добра - средните добиви са над

...
Реколтата от зърно е добра - средните добиви са над
Коментари Харесай

Гечев: Реколтата от зърно е добра, няма да има проблеми с изхранването на българите

Реколтата от зърно е добра - междинните добиви са над 500 и приближават 600 кг от декар, сподели пред публицисти министърът на земеделието Явор Гечев, който показва целите на екипа си на конференция в постройката на ведомството, съобщи Българска телеграфна агенция.

Не се чака спешна обстановка с реколтата, няма да има проблеми с изхранването на българите, сподели Гечев .

Продължаващата война в Украйна затруднява и обстановката в прилежащите страни, уточни той. Сега има свръхпредлагане на зърно в страните, прилежащи на Украйна, само че има и проект за подкрепяне на земеделските производители и преработватели, сподели още земеделският министър.

Реколтата от пшеница ще е към 6,5 млн. тона.

Към миг няма чакащи камиони на Граничен контролно-пропусквателен пункт "Капитан Андреево " - още от първия ден на държавното управление работим по проблема, сподели Гечев. Хакерската офанзива против Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) е съвсем преодоляна и 85 % от административните услуги на БАБХ са възобновени, добави той.

Търсим освен усвояването на парите от Европейски Съюз по Програмата за развиване на селските региони

и Националния проект за възобновяване и резистентност, ще търсим успеваемост, сподели министър Гечев, като добави, че има над 2000 плана в Държавна фирма "Земеделие ", по които се работи. Земеделските стопани ще си поучават постоянно дотациите, съобщи той. Ще подготвим законодателни промени, които да подкрепят работата на сътрудниците от постоянния кабинет по представянето на европроектите в Брюксел, уточни Гечев. Следващата седмица ще имаме точните числа и явен проект за работа, сподели той.

Явор Гечев уточни, че има закъснение на добива на дървесина поради повишаването на горивата .

Още тази седмица обаче ще се приготви проект за увеличение на добива, с цел да може хората да имат дърва за огрев през зимата, посочи той.

Не познавам държавно управление или държавен чиновник, които да са съвършени, сподели Гечев ,

запитан дали ще прави кадрови промени. Критерият ще е експертизата и да се съблюдава темпът на работа, който ще е висок, добави министърът. Не чакайте реваншизъм или целеустременост. Промени ще има, само че без политизиране. Докато съм министър, ще се държа като надпартиен, сподели Гечев.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР