Реколтата от мурсалски чай в района на Триград е по-оскъдна

...
Реколтата от мурсалски чай в района на Триград е по-оскъдна
Коментари Харесай

Реколтата от мурсалски чай е по-оскъдна заради лошо време

Реколтата от мурсалски чай в региона на Триград е по-оскъдна през тази година поради неподходящи метеорологични условия, оповестиха притежатели на плантации с обработен чай.

Ароматната билка, препоръчвана при настинка, белодробни проблеми и други, се търси от купувачи от цялата страна изключително в изискванията на пандемия.

Намалението на добивите от мурсалски чай е до 40-50 % поради последствия от градушки, дъждове, мана през това лято, прецизират от кметството. Плантациите от обработен чай край Триград надвишават 100 дка, като растението се отглежда при същите климатични условия и надморска височина като естествените залежи. Лехи с целебния чай порастват и в съвсем всяка градина в Триград, прецизират от кметството.

Традиционните клиенти и познавачи на мурсалския чай се запасяват с него нормално в навечерието на предстоящи грипни интервали, защото е изпитано средство за подсилване на имунитета, настояват притежатели на плантации.
Заради насажденията с мурсалската билка, мед от Триград също е изключително издирван.

Пчелният артикул с гаранция, че е от района на чая на надморска височина над 1600 м, се търгува към 15 лева за опаковка от 800 година
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР