Рекламните тенти и чадъри на преместваемите обекти във Варна често

...
Рекламните тенти и чадъри на преместваемите обекти във Варна често
Коментари Харесай

Преместваеми обекти пречели на системата за видеонаблюдение във Варна

Рекламните тенти и чадъри на преместваемите обекти във Варна постоянно пречат на системата за видеонабючение в града. Това е повода да бъде изменена една общинска разпоредба, определяща изискванията и реда за слагане на преместваемите обекти.

На днешното си съвещание съветниците от правната комисия към Общински съвет – Варна гласоподаваха промени в четири общински наредби.

Съветниците утвърдиха допълнение на Наредбата за изискванията и реда за слагане на преместваеми обекти, препоръчано от зам.-председателя на локалния парламент Христо Атанасов. Причина за импортираните корекции са зачестилите случаи на разполагане на чадъри, тенти и други, ограничаващи системата за видеонаблюдение. „ По тази причина предлагам преди слагането на рекламни уреди, чадъри и прочие, да се желае авансово единодушие на Община Варна, с цел да не се попречва активността на камерите “, разясни пред сътрудниците си Христо Атанасов.

На разглеждане бяха подложени и промени в Наредбата за изискванията и реда за осъществяване на конкурс за избор на членове на органите на ръководство и надзор на обществените предприятия на Община Варна. Те плануват възнагражденията на органите за ръководство и надзор на обществените общински предприятия да се дефинират по нови правила. Сегашните са напълно заимствани от Закона за обществените предприятия, само че са мъчно използвани във връзка с общинските обществени предприятия.

Членовете на правната комисия дадоха позитивно мнение и във връзка с законосъобразността на препоръчаните ремонти в Наредбата за финансово подкрепяне на спортните клубове, в Инструкцията за материално стимулиране на варненски спортисти, треньори и длъжностни лица и в Наредбата за финансово подкрепяне на деянията по стратегия „ Спорт “ и стратегия „ Социален туризъм “. Предвижда се финансовото подкрепяне на спортните клубове и на деянията от спортния календар да се реализира по нов ред и условия.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР