Реклами за вейп TikTok, които пренебрегваха собствените правила на платформата, забранени от британския регулатор

...
Но през последните месеци се появиха видеоклипове, рекламиращи Zovoo, Innofly
Коментари Харесай

Но през последните месеци се появиха видеоклипове, рекламиращи Zovoo, Innofly HK, Vapes Bars и The Disposable Vape Store.

В едно за последното, публикувано от акаунта @tdvsbackup, мъж стоеше пред рафтове с електронни цигари и каза „тези са нови SKE Amare Crystal“ и „изглеждаха наистина добре“.

" Някои от ароматите се разпродават, така че реших да ви уведомя", добави той.

Видеото е едно от около 300 публикации, докладвани на Агенцията за рекламни стандарти (ASA), която има забранени реклами за електронни цигари, съдържащи никотин, които не са лицензирани като лекарства.

The Disposable Vape Store каза на ASA, че е видял конкурентни магазини да пускат реклами на TikTok и смята, че е позволено, но се зарече да не го прави отново .

В случая на Innofly HK, акаунтът @vanillaspit публикува видеоклип на инфлуенсър, който рапира за своите вапове Waka.

Потребителят твърди, че с тях се е свързала компания, предлагаща да й изпрати вапове .

Innofly HK каза на ASA, че предприема „всички необходими стъпки“, за да гарантира, че маркетинговите му практики се придържат към правилата, включително не публикуване на реклами в TikTok.

Vapes Bars също обеща да гарантира, че ще следи социалните медии за нарушаващо правилата съдържание, свързано с нейната марка, и ще гарантира, че такива публикации са премахнати.

ASA каза, че е открила многобройни видеоклипове на TikTok на инфлуенсъри, раздаващи устройства на компанията.

Zovoo беше единствената фирма, която не отговори на запитванията на ASA.

Една публикация, рекламираща нейните продукти, от акаунта @izzialicexo, възхвалява нейния „дълготраен вкус“ и „гладко издухване“.

Sky News се свърза със Zovoo за коментар.

Прочетете още:
„Четвърт ученици“ вече пият
Риши Сунак за „отрядите за правоприлагане“

Sunak относно „отрядите за прилагане на вейп“

„Ние предприемаме действия“

Агентството за безопасност на храните каза, че натискането на рекламите за вейп в социалните медии е „висок приоритет“ и марките ще се сблъскат с „целенасочени действия за прилагане“ ако не са се справили с текущите проблеми.

„Знаем, че хората са загрижени за това, че младите хора пият и рекламите за продукти за вейпинг се появяват в социалните медии, където не трябва, и е вероятно да се харесат или да бъдат насочени към 18s“, добави той.

„Ето защо ние предприемаме действия, забранявайки реклами, които нарушават правилата, и гарантираме, че те ще бъдат премахнати бързо.“

TikTok насочи Sky News към своите насоки на общността, които забраняват показването или популяризирането на търговията с тютюневи изделия, както и алкохол и наркотици.

Говорител добави: „Нашите насоки на общността изясняват, че TikTok строго забранява съдържание, насърчаващо търговията с цигари продукти, електронни цигари или тютюневи изделия. Продължаваме да работим с ASA, за да гарантираме, че рекламодателите и създателите спазват Кодекса на CAP, както и нашите правила.“

Възможно ли е вейповете за еднократна употреба да бъдат забранени до 2024 г.?

Това идва на фона на призивите за пълна забрана на вейповете за еднократна употреба в Обединеното кралство по здравни и екологични причини.

Местните съвети казаха, докато .

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР