Рекапитулация след първата изиграна среща от първенствотоВъв връзка със създалата

...
Рекапитулация след първата изиграна среща от първенствотоВъв връзка със създалата
Коментари Харесай

Обръщение на ръководството на ОФК Пирин Благоевград

Рекапитулация след първата изиграна среща от шампионата

Във връзка със създалата се дискусия към дуела с Левски и пропускателния режим на стадион „ Христо Ботев “ заявяваме най-категорично и отговорно следното:

–Бяха извършени няколко срещи с органите на реда и последователите на Пирин.

–Всички страни бяха осведомени за ограниченията, които сме подхванали и желанието ни по какъв начин да се провежда дуела.

–Имахме желанието да ограничим гостуващата аудитория до най-малко (без значение финансовите загуби).

–До последно отказвахме спомагателна продажба на билети за гостите.

Въпреки горепосочените дейности, клубът беше принуден да се съобрази със предписание от страна на органите реда и да се обезпечи достъп на всички искащи (гостуващи и домакини), до трибуните на стадиона. Разпореждането е налично в писмена форма от края на предходната седмица, както бе и устно отправено, директно преди мача.

Именно заради тази причина, клубното управление взе решение да провежда бърза продажба за последователите на гостите и да анулира първичното решение, касите за домакините да работят единствено до 14:00.

Реализираните доходи от мача са 43,625.00лева.

От тях: 2721 билета на цена 15 лева, 241 детски и 40 пенсионерски на цена 10 лева

С тях ще бъдат погасени отговорности към контрагент директно обвързван с административното лицензиране на клуба, както към други контрагенти, значими за обикновено всекидневно действие на клуба.

Рекапитулация за първите два месеца от 2024 година в ОФК Пирин ЕООД Благоевград

Уважаеми последователи, уважаема футболна общност в Благоевград, уважаеми поданици на регионалния център,

В идващите няколко реда ще Ви срещнем със свършеното от управлението на ФК Пирин Благоевград в последните два месеца, интервала от встъпването в служба на новия шеф Петър Занев и неговия екип (считано от 07.12.2023 година, когато е вписан в ТР).

Ръководството на клуба наследи следните отговорности:

–Задължения фонд работна заплата към 10.12.2023 година –323 224,63 лв.

–Задължения към Национална агенция за приходите –312 490,50 лв.

–Задължения към контрагенти –200 000,00 лв.

Състояние на банкова сметка:

–На 08.12.2023 година, в банковата сметка на клуба бяха налични 5528.99 лв., от които 5294 лева под запор от арбитър реализатор, по отношение на формирано дело против ФК Пирин за неплатени отговорности, като разполагаемите средства бяха 235 лв..

Към днешна дата, клубът е осъществил доходи, както следва:

–Общо, от 07.12.2023 година до 15.02.2024 година приходите са на стойност759517,00лева.Приходите са главно от спонсори, комерсиална активност на клуба, футболна активност и дотации.

Разходите през последните два месеца са главно в следните посоки:

–Работни заплати (стари и настоящи задължения)- 480000,00 лв.

–Данъци и осигуровки – 90000,00 лв.

–Контрагенти (Стари и настоящи задължения) – 130000,00 лв.

Към момента, работните заплати във ФК Пирин Благоевград са изплащат на време, като дължимото към футболисти, треньори, школа и администрация са затворени изцяло и подсигурени с обезпечени доходи до края на сезона.

Клубът има отговорности от74000,00 левапо фонд работна заплата на част от администрацията и личния състав, част от които са в развой на разбор и одит, а други са разпределени в разсрочени заплащания.

Баланс:

–С оглед обезпечените доходи и плануваните разноски, салдото на „ ОФК Пирин “ ЕООД до края на сезона е на сериозен минус ~ 1,100 000.00 лв. ( един милион 100 хиляди ).

Извод:

ФК Пирин Благоевград се е управлявал недалновидно в интервала от март 2023 до декември месец на същата година, даже и от много по-задна дата, защото откриваме отговорности и от предишни месеци и години. Трупани са непостижими отговорности, плод на недомислени решения и неспособност да се уточни финансовото положение на клуба.

ФК Пирин е изгубил всевъзможни позиции като благонадежден сътрудник и сериозен клуб, което го е довело до патова обстановка, в която съществени контрагенти не желаят да работят с клуба, което възпира ежедневните работни процеси.

Клубът е вървял постепенно и трудно към банкрут.

Ръководството на ФК Пирин поема риска, с обединени старания – тези на Община Благоевград и към този момент подходили съществено към клуба спонсори, този баланс да се изравни и да подсигурява успокоение на клуба в идните тежки борби на и отвън терена, свързани с оцеляването на клуба като клуб и мястото на тима в Първа лига.Ръководството на клуба има къс диапазон на деяние и работа в състава и уговорките, които са поети. Работи се на два фронта – финансовото оцеляване на Пирин, както и спортно-техническото.

Основен приоритет е намирането на нова форма на ръководство, в която Община Благоевград не е едноличен притежател, а сътрудник на искащи да развиват футбол в Благоевград спонсори.

С почитание:

Ръководство на „ Общински Футболен Клуб „ Пирин “ “ ЕООД Благоевград

Източник: struma.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР