Река Сена преля в Париж, пикът в нивото беше достигнат

...
Река Сена преля в Париж, пикът в нивото беше достигнат
Коментари Харесай

Воден капан скова Париж

Река Сена преля в Париж, пикът в равнището беше доближат през вчерашния ден следобяд. По обяд равнището на Сена е било 5,7 м над естественото. Или до кръста на Зуава при моста Алма - статуята на африканския пехотинец от колониалната войска, която парижани считат за знак при наводнения. Горните палуби опират в моста Александър III.

Нива от над 6 м, каквито са регистрирани предходната година, обаче не се предвиждат.


БГНЕС

Туристическите кораби от дни са без работа. А притежателите на частни корабчета, превърнати в екзотични жилища, се пробват да се оправят с вредите.
 Преглед на изображението в Twitter
БГНЕС
През 1910 година реката е надминала 8,6 м и е заляла целия град. Наводненията през 2016 година изплашиха парижани и през днешния ден равнището на реката е съществена тематика.
Ситуацията е под надзор, твърдят управляващите. Няколко огромни музея , измежду тях Лувърът и Орсе , са в подготвеност за евакуация , оповестява Българска национална телевизия. Галериите на приземните етажи в Лувъра към този момент са затворени. Водата ще се отдръпва постепенно, предизвестиха експерти, тъй като почвата към този момент е напоена и поема по-бавно новите количества течност.


БГНЕС
По-тежко е ситуацията в парижките покрайнини. Има обитаеми места без ток, към 400 души са евакуирани. Улиците наподобяват на реки, а хората живеят по вторите етажи на домовете си.
Очаква се пикът на високите води да бъде в неделя или понеделник.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР