Река Конска е виновна за наводненията в Пернишко. Реката в

...
Река Конска е виновна за наводненията в Пернишко. Реката в
Коментари Харесай

Екоминистърът: Река Конска стана като Дунав, тя е виновна за наводненията в Пернишко

Река Конска е отговорна за наводненията в Пернишко. Реката сега има над 100 л/кв.м. Тя другояче е бързей, а в този момент стана като Дунав. Изпускането на язовир " Студена " не е закъсняло и той не е отговорен за наводненията. Това разгласи пред bTV екоминистърът Емил Димитров.
 Над 100 обитаеми места останаха без ток поради вредите от дъжда, отводняват къщи Виж още
" Язовир " Студена " сега има следено минимално изпускане и то ще бъде още към две седмици. Язовирът в този момент извърши ролята на буфер и точно този запас, който бяхме оставили, оказа помощ надолу по реката ", разясни Емил Димитров.

" Ако го оставим на половина цялостен, ще кажете за какво оставихте града без вода. Има си планове. Когато в този момент пристигна огромната вода, изпускахме по 2 кубика. Дойдоха 14 кубика, ние изпускахме по 5. Даже една нощ спряхме язовира, с цел да може да помогнем на реката ", изясни Димитров.

По думите му Перник има задоволително вода за година и половина напред.
 Фандъкова: Най-тежка е обстановката в Нови Искър Виж още
" Министерство на околната среда и водите дава отговор за 52 язовира, което е 85% от водния запас. За останалите отговоря Държавно дружество " Управление и стопанисване на язовири " към Министерството на стопанската система ", посочи Димитров.

" С изключение на един язовир, който се цялостни - " Боровица " в Кърджалийско, всички останали са доста добре. В народен проект 65% са цялостни. Резервни имаме 62%, аз напояване - 36% са цялостни, а за енергетиката - 78% ", разясни екоминистърът.

На въпрос дали пожарната би трябвало да бъде изкарана от системата на Министерство на вътрешните работи той съобщи, че не вижда причина това да бъде направено.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР