Режисьорът Явор Гърдев е депозирал оставката си в Народния театър

...
Режисьорът Явор Гърдев е депозирал оставката си в Народния театър
Коментари Харесай

Скандалът в Народния театър: Явор Гърдев също депозира оставката си

Режисьорът Явор Гърдев е подал оставката си в Народния спектакъл дружно с драматурга Захари Карабашлиев, който подаде своята. Гърдев съобщи пред бТВ, че сега в театъра има токсична работна среда и тя би трябвало да бъде преодоляна.

„ Моята оставка също е подадена. Но тя има период на падеж – денят, след премиерата на представлението „ Великденско вино ”. “ – уточни режисьорът.

Тази негова стъпка е реакция на абсурда сред основния режисьор на театъра Александър Морфов и шефа на PR-отдела Велислава Кръстева.

Според Явор Гърдев, решение на обстановката има – Кръстева да подаде оставка, а Морфов да се извини.

По думите му, абсурдът в Народния спектакъл има редовно измерение и е належащо да се рационализира за какво той се случва.

„ В момента е доста значим разказът за театъра – по какъв метод е представян в обществените очи. Това е доста значим въпрос. В подтекста на подобен политически живот доста мощно въздействие имат хората, които предават описа и показват пред обществото какво е Народният спектакъл. “ - разяснява Гърдев.

Припомняме, назначението на Кръстева провокира неодобрение поради връзката й с Движение за права и свободи. В знак на митинг Александър Морфов написа послания по вратата на кабинета й, с които я подкани да напусне.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР