Режисьорът Уилям Тиодор Кочев е роден на днешната дата през

...
Режисьорът Уилям Тиодор Кочев е роден на днешната дата през
Коментари Харесай

Режисьорът с български произход Тед Кочев навърши 90 години

Режисьорът Уилям Тиодор Кочев е роден на днешната дата през 1931 година в Канада. Той е наследник на български емигранти и е най-известен с кино лентата си „ Първа кръв “ – първият от поредицата за екшън легендата Рамбо.

Тед Кочев показа, че като дете в дома му постоянно се е говорело на български, заради което той се усеща българин в сърцето и душата си.

Снимка: btvnovinite.bg

Започва да режисира за канадската телевизия на 24-годишна възраст. По-късно се реалокира във Англия, където режисира театрални пиеси и филми. Неговият филм " Two Gentlеmen Sharing " е първият английски филм, селектиран за интернационалния кинофестивал във Венеция. Следващият му филм " Wake in Fright " (познат и като " Outback " ), сниман в Австралия, и до през днешния ден се счита за един от най-хубавите австралийски филми и става първият австралийски филм на кинофестивала в Кан.

Най-голям триумф реализира с излизането на кино лентата " Първа кръв ", който споделя за ветерана Джон Рамбо. В основната роля е екшънлегендата Силвестър Сталоун.

Тед Кочев има 5 деца от две дами. През 2016 година получи българско гражданствo.

Повече за него може да намерите на уеб страницата:

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР