Режисьорът Тери Гилиъм обяви, че не споделя възгледите на своя

...
Режисьорът Тери Гилиъм обяви, че не споделя възгледите на своя
Коментари Харесай

Тери Гилиъм не подкрепя светогледа на колегата си от "Монти Пайтън" Джон Клийз

Режисьорът Тери Гилиъм разгласи, че не споделя възгледите на своя другар и някогашен сътрудник от " Монти Пайтън " Джон Клийз, който намерено поддържа Брекзит и през май таза година сподели, че Лондон не е към този момент английски град, написа " Гардиън ".

Пред " Радио Таймс " Гилиъм съобщи, че американският президент Доналд Тръмп и Брекзит го карат да се усеща " депресиран ". Той съобщи, че в актуалната политическа конюнктура единствената обществена фигура, на която би могъл да се довери, е сър Дейвид Атънбъроу. Режисьорът също по този начин разкритикува политическата уместност в региона на актуалната комедия.

Последното обаче не може да го накара да утвърждава изявленията на Джон Клийз. " Много обичам Джон, само че не съм склонен с метода, по който той споделя света ", сподели Гилиъм. Той означи, че без значение от възгледите си Клийз постоянно е бил комичен.

Режисьорът, който стана прочут с филми като " Бразилия " и " Дванайсет маймуни ", не утвърждава упражняването на надзор над комедията в днешно време и нееднократно е подлагал на критика опитите за реализиране на расово разнообразие в екипите от сценаристи и във деликатното пресяване на материала, с който се работи.

" Това няма нищо общо с пола, половата ориентировка или нещо друго. На първо място стои положителният сюжет. Затова наемаш хора, не тъй като те са от тази раса или от оня пол ", разяснява той. " Според него единственият въпрос, който би трябвало да бъде задаван е: " Това смешно ли е? " По негово мнение през днешния ден комедиантите работят прекомерно страхливо, което е " извънредно ".

" Много ми се желае някои комици да станат по-крайни, само че хората се плашат от това да не кажат нещо неправилно или да не обидят някого ", сподели той. Гилиъм, който през 2006 година се отхвърли от американското си поданство, добави, че комиците от " Монти Пайтън " с шоуто си са разширили границите на комедията и са упражнили напън върху " открития ред ".

Утре в зала 1 на НДК Джон Клийз ще покаже шоуто си " Последен късмет да ме видите, преди да умра ".
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР