Режисьорът Питър Джаксън разказа за опитите на членовете на The

...
Режисьорът Питър Джаксън разказа за опитите на членовете на The
Коментари Харесай

Бийтълс подготвяли сензация, с която да разтърсят света

Режисьорът Питър Джаксън описа за опитите на членовете на The Beatles да получат от писателя Джон Роналд Толкин правата за екранизация на книжната поредност „ Властелинът на пръстените “, оповестява BBC News, представен от standartnews.com.

Когато Джаксън работел над документалния си филм за „ ливърпулската четворка “ по архивни фрагменти от края на 60-те, той разпитал Пол Маккартни за борбата му с Толкин. „ Разпитах Пол за случилото се. Ринго не си спомняше доста добре какво е станало “, споделя режисьорът.

„ В последна сметка те не съумели да получат правата от Толкин, защото той не желал рокгрупа да екранизира историята му. И им отказал. Те са пробвали, в това няма никакво подозрение.

Напълно съществено са възнамерявали да се заемат с това при започване на 1968-а “, споделя Джаксън. Той изяснява, че при положение на единодушие от страна на писателя Маккартни щял да изиграе Фродо, Ринго Стар – Сам, Джон Ленън щял да е Ам-гъл, а Харисън – Гандалф. Като режисьор бийтълсите възнамерявали да наемат Стенли Кубрик („ Портокал с часовников механизъм “, „ Спартак “, „ Лолита “ и др.).

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР