Режисьорът и продуцент Димитър Митовски е прехвърлил филмовия си бизнес

...
Режисьорът и продуцент Димитър Митовски е прехвърлил филмовия си бизнес
Коментари Харесай

Димитър Митовски прехвърли фирмата на сина си, снима сериал със запорирани камери

Режисьорът и продуцент Димитър Митовски е трансферирал филмовия си бизнес на 24-годишния си наследник Тото, оповестява „ Телеграф”. Бащата на паметния сериал „ Под прикритие” в миг снима нов сериал на морето, само че продуцент се води неговият правоприемник.

Проверка в Търговския указател демонстрира, че копродуцентът на Нова телевизия в сериала „ Ускорение” е компания „ Торк България” ООД. Нейни притежатели са Тото Митовски и американската „ Ню филмс интернешънъл” в лицето на 55-годишния Несим Хасон, който е част от журито на премиите „ Еми”. Фирмата е основана още през 2016 година от Димитър Митовски, само че няколко месеца по-окъсно я е трансферирал на сина си.

Преди няколко години се разбра, че компанията на Митовски и съдружника му Димитър Гочев „ Камера”, с която продуцираха няколко тв поредици, е закъсала за пари и е натрупала големи задължения към банки. През 2013 година от нейно име са изтеглени няколко заема на обща стойност 2,9 млн. лева

В края на 2014 година сдружението е заложило цялата си благосъстоятелност, с цел да обезпечи въпросните заеми – недвижими парцели, техника, както и правата над филмовите планове „ Мисия Лондон”, „ Вила Роза”, „ Стоичков”, „ Аве”, на обща стойност 4,4 млн. лева През май 2018 година компанията е сключила ново съглашение с банката за отчасти изтриване на залога, като са превели част от сумата, с цел да им освободят 10 обектива, 2 камери и комплект карти памет, с цел да могат да стартират работата по „ Ускорение”.

Все още, обаче, не си е получил парите от Митовски и Гочев френският публицист и притежател на „ Оскар” Жан-Клод Кариер за сюжета на продуцирания от тяхната компания филм „ Досието Петров” на режисьора Георги Балабанов. През пролетта той написа писмо до министъра на културата, в което споделя, че за първи път е станал жертва на „ мошеническа операция”.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР