Режисьорът Галин Стоев поставя първия премиерен спектакъл от новия сезон

...
Режисьорът Галин Стоев поставя първия премиерен спектакъл от новия сезон
Коментари Харесай

Народният театър открива сезона със спектакъл на Галин Стоев за войната в Украйна

Режисьорът Галин Стоев слага първия премиерен театър от новия сезон (2023/2024) на Народния спектакъл. Премиерата е на 19 септември, оповестиха от трупата.

„ Хага “ е фикция, родена в главата на момиченце, което си играе в руините на познатото си всекидневие, унищожено от войната. Детското въображение разиграва на сцената Хагски арбитражен съд против военните закононарушения, в който банално-митични персонажи чакат своя развой.

Пиесата на украинската авторка Саша Денисова е гротескна, смешна и злокобна измислица, основана на действителни събития и хора, свързани с войната в Украйна.

В текста се преплитат детайли от политическата и идеологическа действителност, фрагменти от документални военни истории и фамилни нещастия. През този самобитен лабиринт режисьорът Галин Стоев превежда феновете, с цел да им даде опцията да изследват границите на личното си схващане за положително и зло. Точно както прави едно дете, насила от събитията да стане възрастен, описват от Народния спектакъл.

Галин Стоев разсъждава кои са полетата на секване на политика и спектакъл и какво е политически спектакъл и има ли той почва у нас.

В " Хага " вземат участие Кремена Деянова, София Бобчева, Илиана Коджабашева, Васил Драганов, Юлиан Вергов, Явор Вълканов, Христо Петков, Димитър Николов, Деян Донков, Велислав Павлов, Радена Вълканова, Радина Кърджилова, Дарин Ангелов, Христо Терзиев, Стелиан Радев и Пламен Димов.

Снимка: Ивана Кълвачева
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР