Режисьорът Александър Морфов разкри, че той е нaдрaскaл врaтaтa и

...
Режисьорът Александър Морфов разкри, че той е нaдрaскaл врaтaтa и
Коментари Харесай

Александър Морфов: Аз изкъртих табелката на пиара на Народния театър


Режисьорът Александър Морфов разкри, че той е нaдрaскaл врaтaтa и изкъртил тaбелкaтa с името нa Велислaвa Кръстевa, която сега е пиaр нa Нaродния теaтър „ Иван Вазов “, а по-рано е работила като пиар на Движение за права и свободи.

„ Води се следствие против незнаен причинител за надраскана врата и изкъртена табелка! Аз съм прочут причинител и не съм се крил. Каква е повода?

Много апелирам да изгледате видеоматериала по-долу от 2.10.2022 година



Както излиза наяве, тази жена, която следва Почетния ръководител на Движение за права и свободи Ахмед Доган, е Велислава Кръстева – зам.-директор!!! и пиaр на Народен спектакъл „ Иван Вазов “. В качеството си на такава тя съставлява не себе си, а Институцията Народен спектакъл, респективно мен, артистите и всички чиновници на Народния спектакъл. Това, което тя показва, е откровена политическа агитация “, написа режисьорът в отворено писмо до „ до всички, които се интересуват ".

„ След като изгледах това видео, неотложно уведомих шефа на Народния спектакъл господин Васил Василев и споделих възмущението си, само че той пренебрегва всички мои опити да обсъдим случилото се. Стана ясно, че той настойчиво заобикаля да предприеме каквото и да било против някогашната си колежка от времето на кабинета „ Орешарски “.


Не се научих да мълча през всичките години и не се опасявам. Аз съм свободен, тъй като не завися от никого! Три пъти съм си подавал оставката и съм напускал театъра заради противоречие с ръководството му! Моите убеждения са в моите постановки!

Не съм склонен с политически назначения на лица, които считат, че са недосегаеми и всичко им е разрешено “, споделя още Морфов в своето изказване.

„ Изразих своето възмущение по мой си метод, за което съм подготвен да си понеса следствията.

И най-после: никой няма право да ме упреква в етническа непоносимост! В моите постановки са взели участие българи, македонци, албанци, турци, роми, иранци, сърби, французи, украинци, руснаци, евреи, румънци, шведи, американци, китайци, латвийци… и още други!

АЗ НЯМАМ ЕТНИЧЕСКА НЕТЪРПИМОСТ, АЗ ИМАМ НЕИСТОВА НЕТЪРПИМОСТ КЪМ ХОРА БЕЗ МОРАЛ!!!

„ Народният спектакъл „ Иван Вазов “ е самостоятелен културен институт, чиято висока задача е развиването на театралното изкуство. Като институция с повече от един век история, Народният спектакъл постоянно е бил нравствен и културен център с национално и интернационално значение и е потвърдил, че съществуването му е изцяло без значение от политическите промени, партии и персони “, приключва Морфов писмото си, оповестено първо в онлайн медията „ Площад Славейков “.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР