Режисьорът Александър Морфов е бил заплашен физически в резултат от

...
Режисьорът Александър Морфов е бил заплашен физически в резултат от
Коментари Харесай

Заплашили Морфов

Режисьорът Александър Морфов е бил застрашен физически в следствие от свадите в Народния спектакъл " Иван Вазов ". Това разгласи през днешния ден по Дарик радио актьорът от трупата Валери Йорданов. Той приказва в отсъствието на Морфов, който избра да не гостува в радиото и вместо него се е явил Йорданов. Последният изясни, че оповестява това, тъй като режисьорът не би го оповестил обществено, с цел да не наподобява, че търси помощ.

" Сашо написа сред нас, че не е подготвен с изказване, има съответен мотив и причина... Освен всичко което се случва или не се случва в Народния спектакъл сега - стопиране на възобновяване на зрелище, доколкото разбрах от него, той е бил физически застрашен ", каза Валери Йорданов. И добави:  " Институцията Народен спектакъл е народен културен център. Тя е точката, в която не трябва да се вижда " битпазар ". Случват се неуместни неща - да се желаят писмени пояснения за дадени изказвания по медиите, да се изискват болнични на мига, да се консултираш с юрист, когато пишеш пояснения. Това е " ченгеджийница ". Удобният човек е този, който в никакъв случай няма да ти направи забележка, в случай че си направил нещо неправилно ".

Актьорът съобщи, че в следствие от споровете и ръководството на шефа Васил Василев са напуснали над 20 души от персонала -  осветители, театрални служащи, салонен личен състав. Някои от тях са подали тъжби до министерството.

Йорданов разкритикува също управлението, че е премахнало наложителните до момента 250 места в залата за възпитаници и пенсионери.

" Всичко, което върша сега, е да споделям обстоятелства. Нашата мощ са обстоятелствата и че Александър Морфов е международно приет. Опитаха се да криминализират протеста му и работят безчовечен ", съобщи още артистът от Народния спектакъл.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР