Режисьор на 17 години? Това е Слав Велков. Той е

...
Режисьор на 17 години? Това е Слав Велков. Той е
Коментари Харесай

Ученик направи филм за проблемите в училище

Режисьор на 17 години? Това е Слав Велков. Той е възпитаник в Американския лицей. Създава късометражен филм за проблемите измежду българските възпитаници и отношението им към учителите и негативно въздействие на обществените мрежи. Срещата с младия режисьор и актьорите, измежду които са Койна Русева и Антоний Аргиров, вижте в репортажа в " Денят стартира ".

Селфи, нов пост във фейсбук, стори от моя ден. Всичко това е познато и интересува младежите на 21-ви век. И тъкмо това желае да промени Слав посредством режисьорския си опит.
Слав Велков: " Ключът към това да се освободим от зависимостта от изкуствения разсъдък е позитивното и сериозното мислене. "
Слав е тинейджър. Но той е друг. Няма смарт телефон. Не счита, че е належащо всеки ден да е във виртуалния свят.
" Аз виждам да заобикалям тези неща, тъй като на нищо не ме учат. Отнема ти от времето, което би могло да бъде вложено в обучение и в развиване на личността ", споделя той.
Във кино лентата за развиването на личността, само че в негативна посока, работи Капитан М. Той не е част от екипажа на транспортен съд, а виртуалният консултант или вътрешният глас на основния воин Алекс.
Слав Велков: " Капитан " М " е притча на задачите обществени мрежи и метода, по който те въздействат на нас и посредством Капитан М желаех да показва въздействието върху нашите дейности. "
Именно Капитан М диктува пагубни за една персона дейности. Главният воин Алекс би трябвало да реши изпит и да се изправи пред проблемите си, като се бори за тяхното решение. Но виртуалният консултант предлага нещо по-лесно - рушвет за учителя.
" Ролята е извадка от същинския живот, тя отразява значително немалка част от нашето общество ", разяснява артистът Самуил Гълъбов.
Дали всеки от нас не има по един Капитан М и какво ще бъде Алекс без Капитан М?
Самуил Гълъбов: " Алекс без Капитан М би бил едно положително момче, тъй като той не желае да бъде зависим на Капитан М, той има вътрешен спор. "
Според младия режисьор Слав и актьорите посредством обществените мрежи не можем да бъдем себе си и постоянно нарушаваме отношението сред родител и възпитаник. Този проблем Слав демонстрира във кино лентата си.

Основен въпрос пред учителите през днешния ден е по какъв начин да възпитават децата. Пред тази задача във кино лентата е Антоний Аргиров. Но дали той ще одобри оферти му от Алекс рушвет или ще остане заслужен човек, ще разберете, когато гледате кино лентата.
Антоний Аргиров: " Това, което играх беше съвкупен облик на неприятни учители, които са ми преподавали и тъкмо подобен преподавател няма, само че някакви реакции безусловно съм ги черпил от живота. "
Слав мечтае да продължава да отразява наболелите проблеми в общество и в бъдещите си продукции. Защото в случай че не приказваме за проблемите, те нямат да бъдат решени.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР