Режимът по часовник може да се окаже най-доброто средство за

...
Режимът по часовник може да се окаже най-доброто средство за
Коментари Харесай

Специалисти разкриха кога е най-добре да ядем, пием и правим секс

Режимът по часовник може да се окаже най-хубавото средство за здравословен живот, съгласно създателите на проучване, целящо да откри кога от деня хората извличат оптимални изгоди от нормалните си занимания, написа в. " Дейли експрес ".

Установено е, че идеалното време за закуска е в 7.15 часа, за обяд - 12.15 ч. и за вечеря 18.00 ч.

И това е забавно: Д-р Пенчо Генов, д.м.: Зачестяват половите нарушавания при мъжете

Ключът към здравословното хранене е да има постоянен банкет на калории през целия ден. Ако извършите леки промени в дневния си режим, това ще ви помогне да отслабнете, бъдете по дейни и ефикасни на работното място и даже по-добрив леголото ".

Допитването, обхванало 1000 души във Англия. На базата на получените отговори създателите му са изготвили здравословен график, насочващ към идеалното време за действия като хранене, тренировки и даже секс:
- 6,45 - Най-подходящото време за пробуждане, по опция след траял сред седем и девет часа нощен сън.
- 7 - Идеалното време за утринна подготовка. Изследване е открило, че кардио упражненията на гладно водят до изгарянето на малко по-голямо количество мазнини.
- 7,15 - Около 30 минути след пробуждане е най-хубавото време за закуска. 84 %от участниците в допитването споделят мнението, че придържането към хранене в несъмнено време оказва помощ в битката против непотребните килограми.
- 7,30 - Най-доброто време за секс - в идеалния случай 45 минути след пробуждане, когато енергийните равнища са нараснали. Приливът на ендорфини след сексуален контакт оказва помощ за намаление на кръвното налягане и равнищата на стрес.
- 9,45 - Идеалното време за работа. Изследване е открило, че пикът на мисловната активност е към три часа след пробуждане. По това време концентрацията, способността за запаметяване и творчеството са най-високи.
- 10,45 - Най-доброто време за отмора, защото равнищата на стрес се повишават, изключително при започване на седмицата.
- 12,15 - Четири часа след закуска идва най-подходящото време за обяд. Три четвърти от участниците в допитването са споделили " осезаеми изгоди " от обстоятелството, че в никакъв случай не пропущат обедното хранене.
- 15,30 - Моментът за демонстриране на воля. По това време хората, които съблюдават диета, са най-уязвими и най-склонни да протягат ръка към хранителни изкушения, способни да я провалят.
- 18 - Най-подходящото време за вечеря съгласно хората, спазващи хранителен режим за намаляване.
- 18,10 - Най-доброто време за пиво. Алкохолните питиета е целесъобразно да се пият по-рано вечер, с цел да може черният дроб да се възвърне, преди да настъпи времето за лягане.
- 18,30 - Подходящо време за силови тренировки.
- 22,10 - Идеалното време за лягане, позволяващо 20 минути за заспиване и 90 минути за най-възстановителния сън без бързи очни придвижвания, който нормално е преди среднощ.

Специалисти също така откриха, че половото предпочитание е най-силно през лятото. Две трети от интервюираните признаха, че това сезонът за секс. 16% смятаха, че този сезон е зимата, 14% пролетта и 4% есента. Алкохол преди секс постоянно са употребявали 22% от интервюираните. В същото време 60% не считат алкохола за значим. Най-често сексът е бил предшестван от сантиментална вечеря.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР