Рехабилитаторът Месут Юркюш споделил своята унизително ниска заплата от 388

...
Рехабилитаторът Месут Юркюш споделил своята унизително ниска заплата от 388
Коментари Харесай

Уволниха рехабилитатор, споделил ниската си заплата във Facebook

Рехабилитаторът Месут Юркюш споделил своята унизително ниска заплата от 388 лева в обществените мрежи. Той счита, че това е повода да бъде уволнен от работа, оповестява Нова тв.

„ Учих 3 години за рехабилитация, по-късно учих още 2 години магистратура кинезитерапия. И с копнеж влезнах да работя по специалността. Но труда на един здравен експерт в България се прави оценка с 388 лева Срам ме е да работя по специалността”, споделил мъжът във Facebook.

От управлението на Комплекса за рехабилитация в Павел баня декларират, че мъжът е злоупотребил и повода за уволнението е отсъствие на работа.

„ Бях на цялостен работен ден. Това е действителната ми заплата. Исках хората да схванат какъв брой получава един млад медицински експерт. На идващия ден бях привикан от един чиновник и ми беше казано, че в случай че не изтрия обявата, ще ме уволнят. Аз не го направих. Уволниха ме. Отново написах статус, с цел да опиша станалото”, сподели в ефира на „ Здравей, България” рехабилитаторът Месут Юркюш.

Директорът на "ПРО " ЕАД - Павел баня Христо Чаушев е безапелационен, че възнаграждението на Месут е било 600 лева, а не 388. „ Това е стартова заплата, тъй като той няма никакъв опит по специалността. Освен това получаваше ваучери за храна. Беше му обезпечен и превоз. Причината за неговото освобождение не е обявата, макар че той няма право да популяризира фирмени данни. Мъжът беше уволнен, тъй като постоянно отсъстваше от работа, без да има основателна причина”, съобщи Христо Чаушев.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР