Регулацията на Европейския съюз за защита на личните данни, която

...
Регулацията на Европейския съюз за защита на личните данни, която
Коментари Харесай

Как новите технологии разкриват данни за личности и организации?

Регулацията на Европейския съюз за отбрана на персоналните данни, която влиза в действие през май, е най-сериозният опит за отбрана на персоналните данни от появяването на Интернет насам, само че и с нея персоналната анонимност към този момент наподобява съвсем окончателно изгубена. Достатъчна е камера в магазин или просто един смарт телефон, с цел да се познае що за човек е притежателят му.

Как новите технологии волно или несъзнателно разкриват данни за персони и организации - вижте в материала на Цветана Кръстева.


След безкасовото извършване на покупки в Интернет, ето го към този момент и в действителния живот. В Сиатъл американската компания „ Амазон “ отвори първият хранителен магазин без каси и касиери.
Ювал Флеминг, покупател: Купих тези две неща безусловно за 30 секунди.
Единственото, което клиентът би трябвало да направи, е когато влезе в магазина, да се записва в телефонно приложение. Останалото е работа на камери, които наблюдават какво купувачите взимат от щандовете. А на излизане стоката се записва и таксува през сметката на клиента в телефона му.
Робърт Амик, покупател: Определено е занимателно да пазаруваш, без да приказваш с никого. Ювал Флеминг, покупател: Това е напредък, това е иновация, ефикасно е. Тод Бишъп, специалист по нови технологии: Истинският тест ще бъде да се види дали хората се усещат комфортно, макар че са проследявани.
Представете си обаче какъв брой е елементарно да се построи облик на клиента от събраната информация от камерите - за това какви артикули пазари, кога пазари и по какъв начин се облича. От „ Амазон “ подсигуряват отбрана на персоналните данни, само че от време на време системата може и да се пропука.
 Амазон отваря първия си магазин без продавачи Амазон отваря първия си магазин без продавачи
Американският колос в онлайн търговия Амазон отваря първия си магазин без продавачи. Пазаруването се снима от камери, а заплащането става при напуща...

Студент по интернационална сигурност от Австралия, да вземем за пример, откри, че едно електронно приложение за фитнес може да аргументи проблем на американската войска.
Нейтън Рюсър, студент: Това е приложение, което имате на телефона си или на друго устройство, което наблюдава вашите спортни извършения. Така че, в случай че отидете да тичате, приложението ще го запише и ще ви покаже сравнителна статистика на други хора.
Приложението записва местоположението на всеки, който го употребява, а се оказва, че всеобщо то се употребява и от американски бойци, дислоцирани в бази по целия свят.
Тобиас Шнайдер, специалист по сигурността: Отне ни секунди да съберем информация, която не би трябвало да е обществена. Всяко дете може да го направи....Можем да разберем освен какъв брой бойци са ситуирани, само че и по какъв начин те са премествани, по какъв начин споделят с други бази, какви патрули има в даден регион.  Джеймс Матис желае да забрани напълно мобилните телефони в Пентагона Джеймс Матис желае да забрани напълно мобилните телефони в Пентагона
Американският министър на защитата Джеймс Матис обмисля да вкара цялостна възбрана върху използването на персонални мобилни телефони в постройката на Пентагона въ...

В ерата на високите технологии сигурността на всеки консуматор в Интернет може да бъде застрашена. През последните години сме очевидци на десетки хакерски офанзиви за събиране на персонална информация. През 2013 година и 2014 година беше пробита електронната поща на Яху.

Открадната беше информация за близо 2 милиарда души. Миналата година вирусът „ УонаКрай “ нападна компютри с операционна система Уиндоус за изнудване за пари. Повече от 200 000 души бяха ужилени. През 2016 година беше атакувана и компанията " Юбер ". Откраднати бяха данните на 57 млн. консуматори и водачи. „ Юбер “ заплати 100 000 $, с цел да накара хакерите да изтрият открадната информация.

Всъщност, общото сред офанзивите против „ Яку “ и „ Юбер “, е, че те са защитавани в загадка дълго време. Сега, съгласно новата европейска регулация, комисията за отбрана на персоналните данни, само че и самите клиенти наложително би трябвало да бъдат известени до 72 часа.
 Разследват Юбер поради хакерска офанзива Разследват Юбер поради хакерска офанзива
Няколко следствия бяха стартирани против компанията за споделени пътувания Uber, откакто стана известно, че при хакерска офанзива, са били откраднати...

Според Нейтън Рюсър откриването на приложението, което събира персонални данни за местоположението на ползвателите му, е като предизвестие за множеството пукнатини в сигурността в Интернет.
Нейтън Рюсър, студент: В Австралия даже елементарни хора подвигнаха доста звук, тъй като това приложение е доста известно. Има 20-27 милиона консуматори от Съединените щати, Австралия и даже Украйна.
В Съединените щати Пентагонът подреди инспекция във връзка случая с приключването на данни за американските бойци зад граница. Военните бяха посъветвани като първа мярка да изключат Джи Пи Ес-а на мобилните си устройства.
Джефри Люис, боен специалист: На картата може да се забележи и човек, който прави скокове, до момента в който тича в база в Турция, където има ситуирани нуклеарни оръжия. Така че, в известна степен, това е новата ера, в която живеем. Това, в действителност, е много плашещ образец за тази ера.  Новата политика на „ Facebook “ - стъпка напред или стъпка обратно? Новата политика на „ Facebook “ - стъпка напред или стъпка обратно?
Едно ненадейно решение на „ Facebook “ провокира същински ужас, а въпросите по какъв начин и за какво не престават повече от седмица. Създателят на обществената мрежа Ма...
 Facebook отстранява подправените вести от наличието си Facebook отстранява подправените вести от наличието си
2018 ще е годината, в която създателят на „ Facebook “ Марк Зукърбърг ще „ поправи” обществената мрежа и ще отстрани подправените вести от нея. Такова даде обещание...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР