Регулаторният орган за ценните книжа и борсите на САЩ е

...
Регулаторният орган за ценните книжа и борсите на САЩ е
Коментари Харесай

Проверка на комуникациите на Уолстрийт заплашва да се превърне в ураган

Регулаторният орган за скъпите бумаги и тържищата на Съединени американски щати е събрал хиляди известия от чиновници на повече от дузина огромни капиталови компании, с което задълбочава следствието си на потреблението на външни приложения за известия на Уолстрийт, оповестява Reuters, базирайки се на четирима души, директно осведомени с въпроса.

Преди това Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища (SEC) е поискала от фирмите да създадат вътрешен обзор на връзките си в границите на следствието си за потреблението на WhatsApp, Signal и други неодобрени приложения за служебна връзка на Уолстрийт.

Двугодишната акция против евентуални нарушавания на разпоредбите за водене на документи и връзка в началото е ориентирана към брокерите, като регулаторните органи са наложили санкции за над 2 милиарда $.

Макар че редица медиите към този момент оповестиха, че инспекцията на SEC за връзка " отвън канала " се е разширила и е обхванала капиталовите консултанти, до момента не е съобщавано за нейния ход да прегледа хиляди известия на техните чиновници. Това значи ескалация на следствието и покачва залозите за фирмите и съответните ръководители, защото излага държанието им на деликатен надзор от страна на SEC.

" Това усилва риска ", споделя един от източниците на осведомителната организация. " Колкото повече информация предоставяте на Комисията по скъпи бумаги и тържища, толкоз повече подхранвате звяра. "

В последния стадий от следствието на повече от дузина капиталови консултанти през последните месеци SEC е поискала известия от персонални устройства или приложения през първата половина на 2021 година, в които се разисква бизнес, споделят източниците на Reuters. Тя се е насочила към подбрани чиновници, в някои случаи до десетина, в това число висши ръководители.

Сред листата с разследвани компании са Carlyle Group, Apollo Global Management, KKR & Co, TPG и Blackstone, както и някои хедж фондове, в това число Citadel.

Ръководителите са дали персоналните си телефони и други устройства на своите работодатели или юристи, с цел да бъдат копирани, а известията, в които се разисква бизнесът, са били предадени на Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища.

Този метод е друг от инспекциите на брокерите-дилъри. При тях Комисията по скъпите бумаги и фондовите тържища желае от фирмите да прегледат известията на чиновниците и да ѝ рапортуват какъв брой от тях разискват работата си през неоторизирани канали. Според трима души, осведомени с предходните следствия, чиновниците на SEC са прегледали единствено извадка от известията.

Най-малко 16 компании, измежду които Carlyle, Apollo, KKR, TPG и Blackstone, удостоверяват, че SEC изследва връзките им, без да дават повече детайлности.

Правителствените следствия не са доказателство за осъществено нарушаване и не водят безусловно до покачване на обвинявания. Председателят Гари Генслър пази инспекцията на връзките, като декларира, че разпоредбите за водене на документи са от решаващо значение за предотвратяването на непозволени дейности.

" Сега, когато разполага с всички тези данни, е доста допустимо SEC да открие някъде там нарушавания в спазването на разпоредбите, които нямат нищо общо  с връзката „ отвън канала “, споделя Джаклин Гродин, юрист в Goulston & Storrs, който не взе участие в следствието.

Тя отбелязва, че Комисията по скъпите бумаги и тържищата все по-често обръща внимание на таксите и разноските на частните фондове, споровете на ползи и преференциалното отнасяне на вложителите.

„ Стрелба по риба във варел “

Проследяването на връзката сред чиновниците от години е проблем за отделите за сходство на Уолстрийт. Тъй като фирмите не следят персоналните канали за известия на чиновниците си, потреблението им за разискване на бизнес въпроси слага контролираните от SEC работодатели в нарушаване на условията за записване на всички бизнес връзки.

SEC стартира да се занимава с казуса, когато JPMorgan Chase не съумя да даде документи от 2018 година, отнасящи се до несвързана инспекция, според съглашение от 2021 година, в което банката се съгласи да заплати на SEC 125 млн. $, напомня Reuters и продължава: „ Подозирайки, че на Уолстрийт се водят диалози „ отвън канала “ за покупко-продажби, транзакции и други бизнес действия, през 2021 година SEC стартира следствие на връзките на други брокери-дилъри. Нарушенията се оказват толкоз необятно публикувани, че организацията все едно „ е стреляла по риба във варел " (по думите на един от източниците на осведомителната агенция).

Проучването се обрисува да бъде знаковата самодейност на Генслър във връзка с правоприлагане на Уолстрийт, която обгръща голям брой огромни имена, в това число Wells Fargo, Bank of America, Goldman Sachs и Morgan Stanley.

Според няколко източника на Reuters тя е донесла милиони под формата на възнаграждения за юристи, като фирмите са наели десетки екипи, с цел да съставляват както тях, по този начин и ръководителите, за които има директни опасности.

 
Източник: profit.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР