Регулаторните органи на САЩ обявиха за незаконни измамните робо обаждания,

...
Регулаторните органи на САЩ обявиха за незаконни измамните робо обаждания,
Коментари Харесай

САЩ обявиха обажданията на роботи с изкуствен интелект за незаконни

Регулаторните органи на Съединени американски щати оповестиха за противозаконни лъжливите " робо позвънявания ", направени благодарение на гласове, основани с изкуствен интелект, съобщи Агенция Франс Прес.

Това събитие притегли вниманието предишния месец, когато роботизиран диалог, представящ се за президента на Съединени американски щати Джо Байдън, прикани хората да не гласоподават на първичните избори в Ню Хемпшир.

" Престъпници употребяват гласове, основани с изкуствен интелект, в нежелани роборазговори, с цел да изнудват уязвими членове на фамилията, да имитират известни персони и да дезинформират гласоподавателите ", съобщи в известие ръководителят на Федералната комисия по връзките (FCC) Джесика Розенворсел.

" Главните прокурори на щатите към този момент ще разполагат с нови принадлежности за битка с тези измами. "

FCC единомислещо постанови, че гласовете, генерирани от изкуствен интелект, са " изкуствени " и затова нарушават Закона за отбрана на потребителите по телефона.

TCPA е главният закон, който FCC употребява за ограничение на нежеланите позвънявания, като лимитира телемаркетинговите позвънявания и потреблението на автоматизирани системи за набиране на номера.

Според FCC решението прави нелегално клонирането на гласове, употребявано при измами с роботизирани позвънявания, което разрешава лицата, които стоят зад такива интервенции, да бъдат преследвани.

Преди това правоприлагащите органи можеха да преследват хора за резултатите от измами, като да вземем за пример измами, осъществени благодарение на роботизирани позвънявания, само че не и за самите позвънявания, обявиха регулаторите.

Разпространението на такива позвънявания се усили през последните години благодарение на автоматизирани системи за позвънявания, някои от които даже " подмамват " телефонните номера, с цел да наподобяват, че са от някой локален човек, написа БГНЕС
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР