Регулаторите в Масачузетс предприеха действия за отнемане на лиценза на

...
Регулаторите в Масачузетс предприеха действия за отнемане на лиценза на
Коментари Харесай

Масачузетс иска да отнеме лиценза на Robinhood

Регулаторите в Масачузетс започнаха дейности за лишаване на лиценза на Robinhood на фона на желанията на приложението за търговия да излезе на фондовата борса, съобщи CNN.

Отделът за скъпи бумаги в щата към този момент упрекна платформата, че не е съумяла да регистрира вярно частичните акции, търгувани от клиентите ѝ и разгласи, че компанията „ продължава да примамва и оказва насила върху неопитни клиенти в рисковата търговия “.

Това гледище от страна на Масачузетс е още една спънка, пред която Robinhood се изправя по пътя си към първично обществено предложение. Големият въпрос е дали PR и правните проблеми ще имат значение за вложителите.

В свое изказване компанията разкритикува дейностите на регулаторите и ги разказа като „ неразумни претенции “. Освен това предизвести, че отнемането на лиценза би лимитирало достъпа на милиони клиенти до приложението. „ Не имаме вяра, че клиентите ни са наивни, както Масачузетският отдел за скъпи бумаги ги изобразява “, пишат от Robinhood.

Спорът стартира през декември, когато от управляващите в Масачузетс подадоха недоволство с размер 24 страници с обвиняване, че платформата нарушава държавния закон и наредбите, като не е съумяла да отбрани клиентите и системата си.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР