Регулаторът на лекарствата на Европейския съюз разреши употребата на лекарството

...
Регулаторът на лекарствата на Европейския съюз разреши употребата на лекарството
Коментари Харесай

ЕМА разреши употребата на лекарство за артрит за тежки COVID-19 случаи

Регулаторът на медикаментите на Европейския съюз позволи използването на лекарството тоцилизумаб, което се употребява за лекуване на артрит, при пациенти, приети в болница с тежък COVID-19 , заявявайки, че то намалявало риска от гибел , съобщи " Франс прес ".

Противовъзпалителното лекарство, създадено от швейцарския фармацевтичен колос Roche, би трябвало да бъде употребявано със стероиди за сериозно заболели пациенти, посочи Европейската организация по медикаментите (EMA).

Световната здравна организация и Съединени американски щати към този момент утвърдиха лечебното средство, продавано от Roche като RoActemra в Европа.

EMA предложи разширение на използването на тоцилизумаб, с цел да включи лекуване на възрастни с COVID-19, които получават " редовно " стероидно лекуване и се нуждаят от спомагателен О2 или механична вентилация.

Сега Европейската комисия би трябвало публично да утвърди рекомендацията на основаната в Амстердам ЕМА.

По-рано утвърден за артрит при възрастни и деца, тоцилизумаб работи посредством угнетяване на рискова свръхреакция на имунната система към ковид, известна като " цитокинова стихия ".

Установено е, че лекарството, прилагано интравенозно или посредством инжекция, понижава риска от гибел и продължителността на престоя в болница в изследване на повече от 4000 пациенти с тежък COVID-19, посочи EMA.

Но то би трябвало да се дава в тандем с кортикостероиди, защото " не може да се изключи увеличение на смъртността ", в случай че се употребява без тях.

Одобрението прибавя към набора от принадлежности за битка с COVID-19 на 27-те страни в Европейски Съюз, който към този момент включва четири ваксини, две лечебни средства с антитела, в това число Regeneron на Roche, и зелена светлина за незабавна приложимост за хапчето против COVID-19 на Merck.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР