Регламентът, който можеше и все още може да приравни розовото

...
Регламентът, който можеше и все още може да приравни розовото
Коментари Харесай

Кметът на Казанлък: Трябва да предотвратим приравняването на розовото масло с химична субстанция

Регламентът, който можеше и към момента може да приравни розовото масло към химичните вещества и по този метод да се изиска неговата регулация, е безусловно нездравословно и рисково събитие, което би трябвало да се предотврати. Това съобщи в аудиокаста  " Това е България "  на  " Фокус "  кметът на Община Казанлък Галина Стоянова.

Тя изрази признателност към българските евродепутати, които са посочили солидарност и предпочитание да оказват помощ за разрешаване на надвисващия проблем.

" Всички евродепутати от България, без значение от политическите партии, демонстрираха на демонстрацията, която направихме в Брюксел, че са заинтригувани, и че ще оказват помощ за това регламентът да не бъде признат в частта, касаеща окачествяването на розовото масло като химична субстанция ", добави градоначалникът.

По думите й, тя е получила удостоверение от сътрудниците на евродепутата Андрей Новаков, че има способи за отбрана на розовото масло пред Екологичен потенциал. Тя посочи, че би трябвало да се внесат четири промени, за които са нужни подписите на избран брой евродепутати, с цел да се промени отчетът преди да бъде показан за разглеждане в пленарна зала.

Според една от измененията, в случай че бъде прокарана, ще се издейства гратисен интервал от 4 години за нови и спомагателни разбори и едвам тогава да се внесе още веднъж за разглеждане.

" Това е и главното изменение от тези четири, които се пробват евродепутатите, отпред с Андрей Новаков, и останалите му сътрудници да внесат за гласоподаване от 700-те евродепутати ", сподели Стоянова.

Тя изрази и оскърбление по тази причина, че по време на визитата им в Брюксел по отношение на самодейността за розовото масло, само че и в това време изслушването на новоназначения ни еврокомисар Илияна Иванова, не е бил проявен необикновен медиен интерес на районно равнище.

Цоня СЪБЧЕВА
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР