Регистрираните случаи на заразени с коронавирус у нас остават 23,

...
Регистрираните случаи на заразени с коронавирус у нас остават 23,
Коментари Харесай

Три деца са дали положителна проба за коронавирус

Регистрираните случаи на инфектирани с ковид у нас остават 23, само че възрастовият диапазон е необятен от 4 година до 77 година Това разгласи на брифинга тази заран началникът на Националния действен щаб ген.-майор Венцислав Мутафчийски.

„ Имаме инфектирани с ковид три деца - на 4, 7 и 11 години. Те не са заболели, нямат признаци, те са контактни лица. Дали са позитивни проби. Две деца са в болница като контактни лица, тъй като родителите им са в болница, третото е изолирано у дома. Практиката е здрави лица да не бъдат в настанявани болница “, посочи проф. Мутафчийски.

По думите му, има случаи, в които се нарушава домашната карантина и това е довело до разпространяването на рисковия вирус.

„ Имаме многочислени сигнали за нарушение на домашната карантина. Една от аргументите за разгръщане на епидемията при фамилията, настанено в „ Пирогов “, е едно тържество, на което са участвали 24 индивида и единствено за през вчерашния ден 11 души са доказани като позитивни плюс двамата болни от „ Пирогов “, разгласи ръководителят на оперативния щаб.

Остава сериозно положението на мъжът, настанен в „ Пирогов “. В същото време няма кой да погребе умрялата от ковид в сряда стара жена. Причината е, че всички, които са контактували с нея, са сложени под карантина. Тя е оставена в камера, като изтече карантината, околните й ще могат да я погребат.

„ Ключовите ограничения, предложени от СЗО, са общественото разграничаване и самоизолиране “, подсети проф. Мутафчийски.

 
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР