Регистрираните престъпления в селата са 4 969, а най-много престъпления

...
Регистрираните престъпления в селата са 4 969, а най-много престъпления
Коментари Харесай

630 екипа обикалят селата без районно МВР

Регистрираните закононарушения в селата са 4 969, а най-вече закононарушения са регистрирани в София-град - 769. Това разгласи силовият министър Валентин Радев на постоянния си месечен брифинг в Министерство на вътрешните работи (МВР) във връзка с закононарушенията, които се правят в дребните обитаеми места.

Създадени са общо 630 мобилни екипа, които обикалят селата. Направени са 1 586 визити в 1 233 обитаеми места, в които няма непрекъснато полицейско наличие.

Получени са общо 818 сигнала. 25% от получените сигнали са от компетентността на други институции съгласно данните на Министерство на вътрешните работи.

Министерство на вътрешните работи шефът уточни, че най-вече сигнали за посещаване на мобилните екипи са направени от Монтана, Сливен, Пловдив и Добрич.

От Враца не е получен нито един сигнал.

Сигналите от компетентността на Министерство на вътрешните работи са за осъществени закононарушения, нарушавания на закона за придвижване по пътищата, както и за нарушавания на публичния ред. Последните са за нарушение на нощната тишина и проблеми с лица от ромски генезис - 136 сигнала.

По отношение на пропуснатата инспекцията на аерогарата, Радев отговори, че скоро ще разгласява информация, с която да стане ясно кой е отговорен и за какво е зародила тази обстановка. " Взели сме си записка и сме засилили полицейските екипи на летището ", добави той.

Младен Маринов, основен секретар на Министерство на вътрешните работи, уточни, че продължава да се работи за разкриване на избягалите нарушители от Централния софийски затвор. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР