Регистрираните частни стопани, които отглеждат прасета, ще бъдат обезщетени до

...
Регистрираните частни стопани, които отглеждат прасета, ще бъдат обезщетени до
Коментари Харесай

Регистрираните частни стопани ще бъдат обезщетени

Регистрираните частни стопани, които отглеждат свине, ще бъдат обезщетени до месец след унищожаването им. Това съобщи в Сутрешния блок на Българска национална телевизия зам.-министърът на земеделието Янко Иванов.

Зам.-министър Иванов съобщи, че първите получени от Европейски Съюз средства в размер на съвсем 3 млн. евро ще бъдат дадени за отплата на първите индустриални ферми, които бяха унищожени поради вируса. България обаче ще изиска още средства от Брюксел. Той заяви, че през октомври инспекция на Европейската комисия ще дойде в България, с цел да оцени осъществяването на ограниченията, подхванати от българските управляващи.
Янко Иванов, зам.-министър на земеделието, горите и храните: Всеки, който има записано стопанство, няма причина за терзание. Ние ще му дадем обезщетение.
Иванов обаче уточни, че мнозина стопани не са записали животните си заради неведение или пренебрегвайки законовите условия.

Обсъжда се финансово подкрепяне на тези стопани, с цел да се подкрепи почистването на техните дворове.
Янко Иванов, зам.-министър на земеделието, горите и храните: Това, в което не успяхме е редуцирането на популацията на диви животни, която, за огромно страдание, е с много плътна централизация в регионите с индустриални ферми. Не успяхме и със стопанствата в персоналните дворове, които също, на доста места, са без никакви ограничения за сигурност.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР