Регистрираната заболеваемост в София на 14-дневна база е 812 на

...
Регистрираната заболеваемост в София на 14-дневна база е 812 на
Коментари Харесай

София: 812 на 100 000 души са болни, учениците минават онлайн

Регистрираната заболеваемост в София на 14-дневна база е 812 на 100 000 души. Това рапортува шефът на Столичната здравна ревизия доктор Данчо Пенчев на съвещание на Софийския действен щаб, представен от Нова тв.

Съгласно издадената на 19 октомври заповед на министъра на опазването на здравето присъствените образователни занятия в учебните заведения следва да бъдат прекратени от на следващия ден, 21 октомври, напомнят от Столичната община.

Актуалните данни за карантинираните паралелки са 4% карантинирани в начален стадий на образование, 7% - в прогимназиален и 8% - в гимназиален.

Заради извънредно късия период на въвеждане на заповедта, софийският щаб предлага на министъра на образованието и министъра на опазването на здравето, учениците от 1 до 4 клас в София да продължат присъствена форма на образование най-малко до края на седмицата, а всички останали да преминат на образование в онлайн среда. Това ще даде опция и на родителите на най-малките възпитаници, които не могат да ги остават сами, да създадат организация.

Детските градини и яслите в София не престават работа присъствено. Регистрирания % на карантинирани деца е малко над 3%.

Директорите на общинските лечебни заведения и центровете за обществени услуги сигнализираха за сериозен проблем с организацията на работа, която се вкарва от през днешния ден в среднощ. Съществен % от личния състав не разполага с нужните документи, с цел да се обезпечи работата на всички отделения и услуги от на следващия ден, оповестяват от Столичната община.

В идващите дни общината ще провежда изнесени пунктове за имунизация на обществени места, които да дадат спомагателна опция за слагане на ваксина.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР