Регистрираната от Toyota марка Lexus BX означава нов модел за дъщерната

...
Регистрираната от Toyota марка Lexus BX
означава нов модел за дъщерната
Коментари Харесай

Lexus подготвя компактен кросовър, базиран на Toyota Yaris Cross

Регистрираната от Toyota марка Lexus BX означава нов модел за дъщерната премиум марка на японския автопроизводител №1. Въпреки обстоятелството, че гамата на Lexus е доста широка, в нея има единствено премиум автомобили. За да притегли нови купувачи, компанията-майка Toyota реши да допълни гамата на премиум марката си с компактен кросовър, който ще бъде ситуиран в гамата под Lexus UX.

Новият кросоувър ще носи името Lexus BX. Такова име е изцяло извънредно за моделите на марката, защото от самото начало Lexus употребява буквено-цифрови комбинации в номенклатурата и няма индикации, че компанията има намерение да промени схемата на брандиране. Това дава основание да се допуска, че такова име ще получи единствено концептуалния модел и впоследствие то може да бъде допълнено с цифров показател.

Патентът за този модел е подаден едновременно в Европа, Израел, Исландия и Швейцария. Може да се допусна, че моделът ще бъде напълно европейско развитие и ще бъде фокусиран върху същия пазар. Основата за този компактен кросоувър евентуално ще бъде Toyota Yaris Cross. Между другото, Toyota неотдавна подаде заявление за регистрация на търговската марка Lexus RZ 450e, под което се чака да бъде пуснат електрически всъдеход.
Източник: auto-press.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР