Регистриран е нов случай на африканска чумаПълна забрана на продажбите

...
Регистриран е нов случай на африканска чумаПълна забрана на продажбите
Коментари Харесай

Пълна забрана на търговията с прасета във Варненско

Регистриран е нов случай на африканска чума

Пълна възбрана на продажбите на свине във Варненска област се постанова поради новия случай на африканска чума - този път в диво прасе, намерено на територията на девненския квартал " Повеляново ". Това разгласи след съвещание на епизоотичната комисия Стоян Пасев - регионален шеф на Варненска област, оповестява БНР.

Заместник-министърът на земеделието, храните и горите Янко Иванов, който дружно с Георги Чобанов от БАБХ взе участие в работата на комисията, предложи на хората, които имат свине в региона, да ги заколят: " Най-добре е да си ги изколят и да изконсумират, тъй като другият вид е, в случай че те са регистрирани и в случай че проникне болестта при тях, ние по този начин или другояче ще би трябвало да ги избием. Тогава, в случай че са регистрирани, ще ги платим, в случай че не са регистрирани, няма по какъв начин да ги платим ".

Засега е известно, че в " Повеляново " се отглеждат 10 свине.

Според Янко Иванов поради съществуването на болестта в региона е добре хората да преустановят развъждането на свине за няколко години.

Засега възбраната не важи за свинекомплексите в региона, а ловците, гъбарите, дървосекачите и всички, които влизат в гората край " Повеляново ", се приканват, в случай че открият трупове на свине, незабавно да алармират, с цел да бъдат мъртвите животни загробени в точния момент и да не се популяризира болестта.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 Mercenary (преди 3 минути) Рейтинг: 34031 | Одобрение: 11201 Дали ще посмеят да унищожат всички животни в гъстонаселена зона? Напиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР