Регистриран адресно в Кърджалийско турчин, който е беглец от затвора,

...
Регистриран адресно в Кърджалийско турчин, който е беглец от затвора,
Коментари Харесай

Опасен турчин се крие в Кърджалийско

Регистриран адресно в Кърджалийско турчин, който е дезертьор от пандиза, сътвори от разстояние съществени проблеми на кмета на Одрин (Edirne) Реджеп Гюркан. Това написа 24rodopi.com.

Одринският кмет е с мярка за неотклонение „ Парична гаранция “ в размер на 75 хиляди турски лири. Спрямо него е повдигнато обвиняване за „ подстрекаване за отнемане от независимост на човек”.

Укриващият се в България Шюкрю Бенли, който беше в пандиза за „ нелегално разпространение на персонални данни” и против който продължава друго дело за същото закононарушение, е подал посредством юриста си тъжба против кмета на Одрин, пишат локалните медии. Бенли твърдял, че кметът го е нападнал.

В рамките на следствието е направен обвинителен акт с искане за затвор от 2 до 5 години за закононарушението „ подстрекаване за отнемане от независимост на човек” против Гюркан. Обвинителният акт е импортиран в 3-ия Висш углавен съд в Одрин.

Разпитан по делото е кметът на Одрин, след което е освободен против парична гаранция. Пред публицисти кметът Гюркан споделя, че има вяра в това, че справедливостта ще спечелва. Той твърди, че е дал показания и като жалбоподател, и като обвинен, и че е бил оклеветен. „ И аз подадох тъжба против лицето, което ме клюки. Лицето, което ме клюки, избяга в България по друго закононарушение. Ако беше почтен, не би напуснал страната. Вярвам, че справедливостта ще възтържествува”, твърди кметът.

61-годишния Бенли, който преди години е осъждан и за полов тормоз над студентка, е лежал в пандиза 4 месеца и 21 дни. Излизайки на независимост, той направил нови закононарушения и ден преди още веднъж да го вкарат на „ топло “, е избягал в България.

Селски кмет от Кърджалийско го уредил с адресна регистрация и в този момент Бенли е със статут на краткотрайно пребиваващ в България.

Шюкрю Бенли сега е търсен от турските управляващи, с цел да изтърпи присъди по други каузи. Бившият търговец, който е родом от Малатия, само че имал галантерия в Одрин, е напуснал Турция на 19 август 2017 година с автомобил "Фолксваген Пасат ", черен на цвят. Влязъл в България през Граничен контролно-пропусквателен пункт "Капитан Андреево ".

На 10 август 2017 година той бил известен, че има влезнала в действие присъда и следва на 20 август да се яви в пандиза в Одрин. В идващите дни той си урежда 45-дневна българска виза и на 19 август напуща Турция с автомобил "Фолксваген Пасат ". На 20 август е разгласен за търсене.

От тогава Шюкрю Бенли живее в България. Подвизава се в Пловдив, Свиленград, Кърджали и София. Без да влиза в Турция, той съумя да получи и Д виза от българското консулство в Бурса, с цел да си удължи престоя у нас, а поради абсурда консулът беше отзован.

Шюкрю Бенли попадна в българските медии с изказванието си, че бил принудително отведен в къща в свиленградското село Чернодъб на 22 декември м. година, където са го изтезавали. Месеци по-късно пък разгласява във Facebook фотография с бинтована ръка, като твърдеше, че още веднъж бил атакуван.


Въпреки, че адресно бил вписан в Кърджалийско, Бенли в последните две години живее в Пловдив. В България се опитваше да продаде на малките екрани видео фрагменти, които доказвали, че кметът на Одрин е зложелател на Реджеп Тайип Ердоган. Видеото се появи в някои медии в Турция малко преди локалните избори, само че все пак Гюркан още веднъж бе определен за кмет.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР