Регистрациите на нови автомобили в Обединеното кралство спаднаха през февруари

...
Регистрациите на нови автомобили в Обединеното кралство спаднаха през февруари
Коментари Харесай

Спад на продажбите на нови автомобили във Великобритания през февруари

Регистрациите на нови коли в Обединеното кралство спаднаха през февруари с 2,9% по отношение на година по-рано, заяви в четвъртък Обществото на производителите и търговците на коли (SMMT), наблягайки, че общият брой на продадените коли възлезе на 79 594.

Освен това индустриалният авто водач съобщи, че би желал да види повече водачи да стартират да карат електрически транспортни средства, защото пазарният им дял остава невисок през февруари - едвам 5,8 на 100.

Най-голям растеж на регистрациите през февруари в съпоставяне със същия месец на предходната година се следи измежду хибридните електрически дизелови транспортни средства, като техният брой скочи с цели 467,6% до 1890 броя.

Междувременно новите регистрации на дизелови коли във Англия понижиха с 27,1% по отношение на миналата година до 17 457.

Спад при продажбите на коли в Китай с близо 19% през януари

Общият брой на регистрациите на бензинови транспортни средства пък възлиза на 48 247, намалявайки на годишна база със 7,3 на 100.

От началото на годината общият брой на регистрирани нови коли във Англия спадна с 5,8 на 100.

В края на януари Обществото на производителите и търговците на коли (SMMT) регистрира, че производството на коли в Обединеното кралство се намали за трета поредна година през 2019, достигайки най-ниско равнище от близо десетилетие насам, вследствие на отслабеното вътрешно потребителско и бизнес доверие и на по-сдържаното търсене от задграничните пазари, отбелязва БНР.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР