Регистрациите на нови автомобили в България са отбелязали спад от

...
Регистрациите на нови автомобили в България са отбелязали спад от
Коментари Харесай

Продажбите на нови коли в България намаляват с почти 5% през януари

Регистрациите на нови коли в България са отбелязали спад от 4,9% на годишна основа през януари, демонстрират данни на Европейската асоциация на производителите на коли, съобкщава Investor.bg.

``
реклама
Според данните през първия месец от годината са регистрирани общо 2344 нови автомобила, като през същия интервал на предходната година техният брой е бил 2465.

Европейският авто пазар отбелязва през януари по-бавен старт на годината, като на годишна база понижението е от 4,6%. Въпреки това с регистрирани общо 1,2 млн. автомобила това е вторият по величина брой за този месец от годината от 2009 година насам.

Това съставлява пети следващ месец на спад, което е стеснителен знак за стопанските системи на континента, който е изправен пред криза в Италия, предварителни избори в Испания и излизането на Англия от Европейски съюз, оповестява Bloomberg.

Търсенето на нови коли понижава съвсем в целия блок, в това число в петте най-големи пазара на континента. Най-голямо е понижението в Италия и Испания (съответно 8% и 7,5%), като по-умерено то е в страни като Англия (1,6%), Германия (1,4%) и Франция (1,1%).

„ Европейският цикъл на търсене на коли доближи своя връх “, съобщи анализаторът на Bloomberg Intelligence Майкъл Дийн. В същото време ръководителят на най-влиятелния немски профсъюз предвижда, че заетостта в автомобилния бранш на страната ще означи връхна точка през 2019 година

Автомобилните производители са изправени пред още проблеми и поради заплахата от Brexit без договорка. Renault SA предизвести по-рано тази седмица, че ще може да извърши прогнозите си, единствено в случай че Англия излезе от Европейски Съюз със съглашение. От Ford Motor Co. също показаха, че един възможен „ корав “ Brexit ще има „ пагубни “ последици.

На този декор Audi и Porsche – две от сполучливите марки на Volkswagen, означиха двуцифрени спадове.

И през януари марките на Volkswagen остават най-продавани в Европа с пазарен дял от 24,2%. За първия месец от годината са продадени общо 296 693 автомобила, създадени от немската компания. Това съставлява спад от 6,4% на годишна основа.

На второ място с дял от 16,8% е френската PSA Group, която е продала 206 521 автомобила. И тук се следи намаляване на годишна основа от 2,3%.

Трети с дял от 9,6% е RENAULT Group, чиито продажби за месеца възлизат на 117 393 автомобила, като тук спадът е от 0,9%.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 клеветник (преди 25 секунди) Рейтинг: 3048 | Одобрение: 1498 Всички са се охарчили по Нова година аз  0  0 РЕКОРД_ПО_THUMBS_DOWN (преди 2 минути) Рейтинг: 554 | Одобрение: -956 ФЕНАНСОВАДА ГРИЗА НИАМА БАРИ. ПАЧИ КРАК ЕООДОБИД ДАБАДА НАИ НЕХАРЕЗВАНЕАД ГОМЕНДИРАЖД В БЕДЕЛ БГ.Напиши коментарИме:Коментар:

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР