Регистърът за даренията на участниците в избори се поддържа от

...
Регистърът за даренията на участниците в избори се поддържа от
Коментари Харесай

Даренията за предизборната кампания на партиите са в размер на 1 790 000 лв.

Регистърът за даренията на участниците в избори се поддържа от Сметната палата, само че информацията се подава от участниците в изборите.

Участниците в изборите дават информация за имената на донорите, типа и размера на даренията.

Даренията за предизборната акция на партиите са в размер на 1 790 000 лева

Конкретно за „ Демократична България “ донорите са 32, общият размер на даренията е 211 000 лева

Това сподели ръководителят на Сметната палата Цветан Цветков на чуване в парламентарната Комисия по бюджет и финанси по отношение на даренията за политически партии по отношение на настоящата обществена информация, съобщи кореспондент на БГНЕС.

Цветан Цветков съобщи, че информацията, което Сметната палата получава от Национална агенция за приходите е за размера на получените приходи. Той уточни, че за последните два избора са установили дефинира подозрения във връзка с даренията и отчетите са изпратени на способените органи. „ Сметната палата ще употребява всички свои пълномощия, с цел да изследва всички обстоятелства и условия за това, което към този момент е притежание на българското общество ", уточни още Цветков във връзка случая NEXO и Демократична България.

Шефът на Сметна палата изясни, че и по време на предизборната акция имената на донорите на „ Спаси София " могат да се схванат, като това се отнася за която и да е партия или за който и да е участник в изборите.

Асен Василев попита изпълнителния шеф на Националната организация по приходите Борис Михайлов за теча на информация на пет милиона жители и дали се следи да няма приключване на данни от страна на Национална агенция за приходите. „ Нашата страна е отпуснала много огромни средства в тази тенденция. 24/7 се следи някаква офанзива да не се случи на Национална агенция за приходите. В момента продължаваме в тази посока да следим процеса. Винаги такива офанзиви ще съществуват, тъй че това не можем да го спрем изцяло. Имаме вътрешни инспекции ", заяви той./БГНЕС
Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР