Регионът е разтърсван от стотици малки земетресения всеки ден в

...
Регионът е разтърсван от стотици малки земетресения всеки ден в
Коментари Харесай

Кога ще изригне исландският вулкан?

Регионът е разтърсван от стотици дребни трусове всеки ден в продължение на повече от две седмици.

Учените следят струпване на магма към три благи подземен.

Ето какво знаем по кое време може да се случи изригване.

Кога може да изригне вулканът?

Вероятността вулканът да изригне във Fagradalsfjall през идващите дни е „ високо “, съгласно Исландската метеорологична работа (IMO).

„ Вярваме, че това навлизане безусловно витае, намирайки се в равновесие тъкмо под земната повърхнина “, Матю Джеймс Робъртс от организацията.

Но към момента има „ голяма неустановеност “, добави той. „ Ще има ли изригване и в случай че да, какви вреди ще настъпят? “

„ На този стадий не е допустимо да се дефинира тъкмо дали и къде магмата може да доближи повърхността “, сподели IMO.

Активността на земетресението във Fagradalsfjall понижа през уикенда, което " демонстрира, че настава нова фаза на навлизане на магма ", сподели доктор Маргарет Хартли, учител по науки за Земята в Манчестърския университет.

Предишните трусове в регионите бяха „ всички предшествани от понижаване на сеизмичната интензивност, тъй че това не е безусловно индикация, че вулканичните безредици отшумяват “.

Във вторник исландските управляващи решиха, че рискът е повишен краткотрайно омекотен задоволително, с цел да разреши на жителите на Гриндавик да се върнат за малко вкъщи - ескортирани от екипи за търсене и избавяне - с цел да съберат домашни любимци и движимости.

Властите покачиха авиационната си паника до оранжево, което демонстрира нараснал риск от вулканично изригване.

Вулканичните изригвания съставляват сериозна заплаха за авиацията, защото могат да изхвърлят мощно абразивна пепел високо в атмосферата, където може да докара до отвод на реактивни мотори, да повреди системите за ръководство на полета и да понижи видимостта.

Прочетете повече:
Какво се случва под повърхността в Исландия?
Колко огромно може да бъде изригването в Исландия?

Вулканът в Исландия: Какво следва?

Колко вреди ще аргументи?

Колко разстройства предизвиква изригването ще зависи от това къде магмата пробива повърхността и от размера и стила на изригването, сподели доктор Хартли.

Д-р Фил Колинс от Brunel University London сподели, че едно изригване би предизвикало проблеми на исландския народ, само че означи, че те са „ доста добре готови и имат доста опит в оправянето с изригванията “.

„ Ако изригването се случи, може да има обилни потоци лава което може да унищожи домовете на хората и друга инфраструктура, както и да блокира долини и да промени повърхностния дренаж “, сподели той.

Всяко изригване не се чака да аргументи типа облак от пепел, основан от изригването на Eyjafjallajokull през 2010 година, което провокира безпорядък в световния въздушен превоз.

Д-р Дейв Макгарви, вулканолог от университета в Ланкастър сподели: „ Вулканите на полуостров Рейкянес нямат способността да създават разрушителните облаци пепел, които характеризират изригването на Eyjafjallajokull 2010. "

От това събитие бяха извлечени поучения, сподели той, и даже идентично изригване не би било толкоз разрушително в този момент.

Източник: skynews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР