Регионалното сътрудничество беше основна тема на разговора между вицепрезидента Илияна

...
Регионалното сътрудничество беше основна тема на разговора между вицепрезидента Илияна
Коментари Харесай

Илияна Йотова обсъди регионалното сътрудничество с кмета на Истанбул Екрем Имамоглу

Регионалното съдействие беше съществена тематика на диалога сред вицепрезидента Илияна Йотова и кметът на Истанбул Екрем Имамоглу. Йотова беше в Истанбул за 130-годишнината от полагането на главния камък на Българската черква „ Св. Стефан “, където през вчерашния ден участва на Божествена света литургия, оповестиха от прессекетариата на президента.

На срещата вицепрезидентът посочи смисъла на районното съдействие и съобщи, че никоя страна не може да се оправи сама със актуалните провокации като миграцията и климатичните промени да вземем за пример.

Акцент в диалога беше турската самодейност за мрежа на балканските столици и огромни градове „ Б-40 “. Форматът сплотява кметове и общински администрации на 42 града от балкански страни. От България членуват над 10 града. Ръководството се реализира на ротационен принцип. София е декларирала предпочитание за ротационен ръководител през идната година.

По-късно Илияна Йотова беседва с управлението на Съвета за външноикономически връзки на Турция (ДЕИК) и с турски вложители в България. Представителите на турския бизнес дефинираха България като значим сътрудник, врата към Европа и към целия свят. Те демонстрират сериозен интерес за разширение на вложенията в нашата страна.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР