Регионалното правителство на италианската област Сицилия въвежда извънредно положение и

...
Регионалното правителство на италианската област Сицилия въвежда извънредно положение и
Коментари Харесай

Сицилия въвежда извънредно положение заради пожарите

Регионалното държавно управление на италианската област Сицилия вкарва изключително състояние и режим на спешна обстановка през идващите шест месеца заради горските пожари, вилнеещи на острова от края на предишния месец, съобщи ДПА.

Лидерът на региона Нело Мусумечи съобщи във Facebook, че извънредно високите температури и анормалните климатични условия ще съставляват опасност през идните седмици.

В същото време в Сардиния пожарната на провинция Ористано заяви, че в туристическа квартира е избухнал пожар. Пожарникарите са попречили на пламъците да доближат до намиращата се наоколо растителност и няма данни за потърпевши.

Ористано, намираща се на западния бряг на средиземноморския остров, се сблъска неотдавна с огромни горски пожари, които предизвикаха обилни вреди, напомня ДПА. Необичайно високите температури над 40 градуса предизвикаха суша в Южна Италия, което оказа помощ на разпространяването на пожарите.

Смята се, че доста от тях са провокирани преднамерено.

Само през вчерашния ден италианските пожарникари са се намесили на 800 места, от които 188 в Сицилия, 120 в Калабрия и 106 в югоизточната област Пулия.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР