Регионалното депо за твърди битови отпадъци в Бургас е в

...
Регионалното депо за твърди битови отпадъци в Бургас е в
Коментари Харесай

Инфраструктурата в наводнените общини е в трагично състояние

Регионалното хранилище за твърди битови боклуци в Бургас е в тежко положение. Това разгласи министърът на районното развиване и благоустройството Николай Нанков, който е на място на бедствието в Бургаска област и координира възобновяване на вредите дружно с кмета на Бургас Димитър Николов и регионалния шеф Вълчо Чолаков.
Според Нанков дигата на депото за боклуци е откъсната от изобилните дъждове. По думите му още през днешния ден проектанти стартират работа по правенето на план за ремонтирането и укрепването на компрометираната дига.

 Продължава издирването на изчезналата жена в област Бургас Обновена
Продължава издирването на изчезналата жена в област Бургас

Ден на печал в община Камено

Тежка е обстановката и с пречиствателната станция за отпадни води в Долно Езерово . Станцията беше залята от огромно количество вода. " Служител на станцията се е избавил, скачайки през прозорец ", заяви министър Нанков и увери, че до няколко седмици нейният ремонт ще завърши.

Министърът добави, че към този момент са подхванати всички нужни дейности за избягването на екологична злополука в област Бургас.

 Обилните дъждове отговорни за тежката обстановка в Бургаско
Обилните дъждове отговорни за тежката обстановка в Бургаско

Предстои инспекция дали е имало неконтролируемо изпускане от язовирите

Още от сутринта е разчистено свлачището, което ограничи придвижването по спешната и дейната лента на Автомагистрала " Тракия ". Към 12.20 часа към този момент е отворен и пътя III-7907 Полски извор - Братово.
По основния път Бургас - Средец към момента има 500-метров сектор, в който е въведено еднопосочно придвижване, поради наводняване. Мобилизирана е техника за възобновяване на засегнатите пътища.

Нанков изясни, че положението на общинските пътища и уличната мрежа в селата Черни връх и Равнец е трагично , заради което в региона ще бъде мобилизирана техника за възобновяване на проходимостта на пътищата.

" Днес продължаваме с разказване на вредите, както по обществената инфраструктура, по този начин и на частните домове, с цел да можем да насочим предпочитано средства за най-пострадалите ", сподели министър Нанков.

 Фермери упрекват за наводнението
Фермери упрекват за наводнението " Напоителни системи " -Бургас

2-метрова приливна вълна от язовира заляла имуществото на фермерите

Компетентните органи започнаха и инспекция на язовирите в община Камено, с цел да се ревизира какво тъкмо е довело до страшното злополучие. По думите на Нанков в региона на община Камено са открити непочистени дерета, по които е придошла огромната приливна вълна.
" Имаме уверенията на регионалния шеф на Бургас, че са правени инспекции, давани са наставления. Дори за през днешния ден е имало планувана инспекция на язовирите. Факт е, че в продължение на реката, която свързва тези 4 язовира е пристигнала приливна вълна, тръгнала от празен язовир ", добави Нанков.

 Денонощно дежурство край язовирите в Бургаско Обновена
Денонощно дежурство край язовирите в Бургаско

Проверка преди седмица не открила проблеми на оборудванията

Припомняме, трима души починаха при наводненията в област Бургас през нощта на 23 против 24 октомври. Най-тежко беше ситуацията в община Камено, където беше оповестено и бедствено състояние . По-късно стана ясно, че седем каскадни язовира в бургаска област са със скъсани язовирни стени . Много хора бяха евакуирани от домовете си, като част от тях бяха приютени в общински здания.

БЧК към този момент провежда национална акция за подкрепяне на бедстващите хора след наводненията в Бургас.
Средствата от дарителската акция ще бъдат изразходвани за възобновяване на вредите в домовете на засегнатите от стихията, за обезпечаване на консумативи и материали за хората в рецесия.

Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР