Регионалният парламент на Каталуния ще заседава във вторник, след решение

...
Регионалният парламент на Каталуния ще заседава във вторник, след решение
Коментари Харесай

Регионалния парламент на Каталуния ще заседава днес следобед

Регионалният парламент на Каталуния ще заседава във вторник, след решение на каталунския водач Карлес Пучдемон. Това е тактически ход в отговор на решение на Конституционния съд на Испания, който не позволи съвещанието да се организира през днешния ден, както бе планувано в началото. Очаква се по време на съвещанието на районния парламент Пучдемон да произнесе тирада за „ настоящата политическа обстановка “.

Същевременно през вчерашния ден хиляди испанци излязоха по улиците на Барселона, с цел да изразят несъгласието си с оповестяването на самостоятелност на региона. Те скандираха „ Да живее Каталуния! Да живее Испания! “.

Според локалната полиция в демонстрацията са взели участие 350 хиляди души, съгласно уредниците - 950 хиляди. Това е най-голямата обществена поддръжка за единството на Испания от началото на рецесията. Тя стартира с референдума за самоопределяне на самостоятелната област, разгласен от управляващите в Мадрид за нелегитимен.

Регионалните водачи показват, че над 90% от гласувалите са подкрепили отделянето и това дава съображение да бъде оповестена самостоятелност.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР