Регионалният офис на СЗО в Европа призова днес правителствата да

...
Регионалният офис на СЗО в Европа призова днес правителствата да
Коментари Харесай

СЗО отчете умора сред еропейците след 8 месеца огромни жертви

Регионалният офис на СЗО в Европа прикани през днешния ден държавните управления да се борят със засилващата се отмалялост измежду популацията като реакция на здравните опасности и антивирусните ограничения - отмалялост, обхванала тук-там 60 на 100 от хората, съобщи Франс прес.

Данните от анкети в района водят до упования извод, че умората измежду участниците пораства и в някои случаи обзема над 60 на 100 от жителите, уточни в официално съобщение шефът на СЗО-Европа доктор Ханс Клуге.

Вече осем месеца хората вършат " големи жертви ", заплащат " голяма цена, която изтощи всички ни, където и да живеем и с каквото и да се занимаваме. В сходни условия е елементарно и естествено да се почувстваш равнодушен и демотивиран ", означи той.

За да се опълчват на това отношение, управляващите би трябвало да се вслушат в гласа на обществото и дружно с него да разработят отговори, с цел да продължат битката с пандемията, която към момента върлува в цяла Европа. " Трябва да отговаряме на потребностите си с нови и новаторски средства. Нека бъдем изобретателни и смели, с цел да реализираме това ", съобщи Клуге.

Той даде образец с община в Дания, съумяла да сплоти студентите в поддръжка на новите санитарни условия, въведени при започване на образователната година.

Европейската зона на СЗО, включваща 53 страни, измежду които и Русия, е записала публично над 6,2 милиона заразявания с ковид и близо 241 000 смъртни случая, свързани с вируса, демонстрират данни на организацията.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР