Регионалният министър потвърди, че толтаксите скачат с 50%. Около 600

...
Регионалният министър потвърди, че толтаксите скачат с 50%. Около 600
Коментари Харесай

Регионалният министър потвърди: Толтаксите скачат с 50%

Регионалният министър удостовери, че толтаксите скачат с 50%. Около 600 милиона лв. ще бъде приходът от толсистемата на годишна база, в случай че таксите бъдат нараснали, демонстрират плановете.

Предвижда се цената на толтаксите да се дефинира от километрите, които изминават превозвачите. За километрите над избран пробег – към 5 хиляди км в границите на месец, което съгласно министър Иван Шишков предстои на преценка, ще има понижение. Желанието е да бъдат облекчени превозвачите, които изминават най-големи дистанции в България.

" Не споделяме съответна цифра, тъй като продължаваме да вършим калкулации, с цел да можем да облекчим превозвачите, които изминават най-големи дистанции в България. Те би трябвало да може да бъдат облекчени, тъй като ще рикошира върху цените на всички артикули на вътрешния пазар “, сподели министър Шишков, представен от БНР. И добави, че за директния трафик покачването ще е плануваното. То ще влезе в действие най-вероятно след два месеца, съобщи през днешния ден.бг.

" Около 600 милиона лв. ще бъде приходът от толсистемата на годишна база, в случай че таксите бъдат увеличени. Такива са плановете. Зависи и от трафика, който е повишен доста ", сподели заместник-министърът на районното развиване и благоустройството Николай Шушков, който дружно с министър Иван Шишков инспектира строителството на автомагистрала " Европа ".

" 271 млн. лева са постъпленията от тол такси за предходната година. Отчитаме над 35% нарастване на трафика през България. Прогнозата за нарасналите доходи е направена при отчитане на това, което ще върнем на превозвачите поради изминато разстояние над лимита и при премисляното предложение от 16:00 часа в петък до 20:00 часа в неделя тол таксите да бъдат по-високи ", сподели той.

За предходната година от приходите от толсистемата 72 % са от български превозвачи, които са се движили в страната, и единствено 28 на 100 са от директен трафик. Предлага се също в обсега на тола да бъдат добавени и пътищата трети клас, които са по направленията към граничните пунктове - Кюстендил – Гюешево, Благоевград – Станке Лисичково, Петрич – Златарево.

6,5 километра права от сектора с обща дължина 14,5 километра от автомагистрала " Европа " ще бъде пусната за Великденските празници. Това заяви още министър Иван Шишков след инспекция на строителството. Останалите 8 км от най-близкия до сръбската граница сектор се чака да бъдат подготвени до края на май. За последния сектор от Сливница до Северната дъга на София са почнали отчуждителните процедури.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР