Регионалният министър Николай Нанков предупреди, че и тази година ще

...
Регионалният министър Николай Нанков предупреди, че и тази година ще
Коментари Харесай

Пътят е затворен! През зимата ще се затварят пътни участъци, дори по магистралите, за да се почиства снегът

Регионалният министър Николай Нанков предизвести, че и тази година ще се затварят пътни сектори, в това число и по автомагистралите, когато има предпоставки за спешни обстановки, поради неприятното време. Целта е да няма бедстващи хора, закъсали в проходи или региони с навявания.

Министърът заяви, че има подготвеност за посрещане на зимата по републиканските пътища като за задачата са обезпечени до 80 млн. лева В регионалните пътни ръководства са заредени над 60% от материалите за зимното разчистване. Три хиляди автомобила за зимно разчистване са на терен, като част от тях са ангажирани с настоящи поправки. От през вчерашния ден е почнало е построяването на лесозащитни пояси край автомагистрала „Тракия“ в региона на Карнобат и се залесява с кипарисови типове, а следващата година сходна мярка за отбрана от снегонавявания ще се приложи по всички автомагистрали. Започнало е и монтирането на снегозадържащите пояси по автомагистралите „Хемус“ и „Тракия“.

През идната година изтичат договорите за настоящ ремонт и поддръжка на пътищата и Министерството на районното развиване готви нова методика за идващите. Нов метод ще се ползва както към цените, по този начин и към глобите, заяви Нанков.
През предишния зимен сезон има наложени няколко наказания за некачествена работа като санкциите са били сред 10 хиляди и 40 хиляди лева, сочат данните на организация „Пътна инфраструктура“.

loading... #SC_TBlock_381491 a { font-family: Roboto!important; }
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР